B&Y-terrein

 • Nieuw bestemmingsplan voor B&Y-terrein (7-11-16)

  Er wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt voor het B&Y terrein op Terschelling West dat de bouw van (recreatie)woningen mogelijk maakt. Deze stap kan genomen worden omdat de gemeenteraad op 25 oktober unaniem instemde met een nieuw ruimtelijk kader voor het terrein. Projectontwikkelaar Segesta, eigenaar het B&Y-terrein, gaat het bestemmingsplan maken. Binnenkort zijn hierover de eerste gesprekken met het gemeentebestuur. 

  Lees meer
 • B&Y-terrein: van ruimtelijk kader naar bestemmingsplan (28-09-16)

  Het nieuwe ruimtelijk kader voor het B&Y-terrein waarover het college van Terschelling en De Segesta Groep overeenstemming hebben bereikt, maakt woningbouw mogelijk in West-Terschelling. Wanneer de gemeenteraad op 25 oktober akkoord gaat met het ruimtelijk kader, gaat niet direct de schop in de grond.

  Lees meer
 • Invulling B&Y-terrein dichterbij (22-09-16)

  Het college van B&W van de gemeente Terschelling en projectontwikkelaar De Segesta Groep zijn het eens geworden over een nieuwe invulling van het B&Y-terrein op Terschelling. Segesta heeft schriftelijk bevestigd akkoord te gaan met een nieuw ruimtelijk kader dat de bouw van woningen en recreatieappartementen mogelijk maakt.

  Lees meer