Duurzaamheid

 • Ambitie

  Ambitiemanifest de Waddeneilanden - De energieke toekomst

  Samen met bewoners en partners werkt de gemeente Terschelling aan de verduurzaming van het eiland. Alle Waddeneilanden zelfvoorzienend in 2020 op het gebied van energie en water is de ambitie van de gezamenlijke Waddeneilanden. De gemeenteraden van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben hun ambities uitgewerkt in een manifest. Het ambitiemanifest kunt u hier vinden.

 • Duurzaam Bouwloket

  Heeft u vragen over subsidies, duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of energie opwekken? Het digitale energieloket van Fryslân helpt u van A tot Z bij het verduurzamen van uw woning. Inwoners uit de gemeente kunnen gratis en onafhankelijk informatie/advies inwinnen op de website, klik hier voor meer informatie.

  Lees meer
 • Subsidieregeling isolatiewerken 2016

  Subsidieregeling isolatie werken 2016

  Ook in 2016 heeft de gemeente subsidiegelden beschikbaar voor woning isolatie. Hier kunt u meer informatie vinden en het aanvraagformulier subsidieregeling isolatie werken.

 • Milieubarometer

  De gemeente biedt bedrijven op Terschelling een gratis startabonnement op de Milieubarometer aan. De Milieubarometer is een handig hulpmiddel om de milieubelasting van uw bedrijf terug te dringen.

  Lees meer