Update 6 november 2022

Zondagochtend 6 november werd er nabij het Groene Strand op Terschelling het lichaam van een overleden persoon gevonden. De politie doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. Daarbij kijken ze ook of het gaat om één van de vermiste personen van het vaarongeval tussen de Tiger en watertaxi de Stormloper.

Wat is er precies gebeurd?

Vrijdagochtend rond 7.15 uur botsten snelboot de Tiger en watertaxi de Stormloper op elkaar. De botsing vond plaats in het Schuitegat, een vaargeul ten zuidwesten van Terschelling. Zeker twee mensen kwamen om. Twee anderen zijn nog vermist. De hulpdiensten hebben geen hoop meer dat zij levend terug worden gevonden. Bij het ongeluk raakten ook vier mensen gewond. 

Wat is er bekend over de identiteit van de slachtoffers?

De twee dodelijke slachtoffers die vielen te betreuren, betreffen een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden. De families zijn geïnformeerd. Daarnaast zijn er nog twee mensen vermist. Het gaat om een man en een 12-jarige jongen. 

Wordt er nog gezocht naar de twee vermiste personen?

De Landelijke Eenheid van de politie is op Terschelling om de zoekactie naar de twee vermiste personen door te zetten. U blijft op de hoogte van de zoekactie van de Landelijke Eenheid via Twitter(externe link).

Veel vrijwilligers en vrijwillige organisaties helpen mee met de zoekactie. Zo is vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) aanwezig om te helpen bij de zoekactie. Zij rijden langs de strand met quads en zetten drones in. 

Waar kan ik steun betuigen?

Bij het Zeeliedenmonument op West-Terschelling is er plek om bloemen te leggen. Op het gemeentehuis ligt een boek voor iedereen die zijn of haar gedachten wil delen, of steun wil betuigen. 

Is al bekend wat de oorzaak van het ongeval is?

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Het onderzoek naar het ongeluk is inmiddels in volle gang. De gezagvoerders van de schepen zijn na het incident beiden aangehouden. Dit is onderdeel van het protocol. Nadat ze zijn verhoord door de politie zijn zij weer vrijgelaten. 

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Op deze social media kunt u terecht voor de meest recente informatie:

Wat zijn de regels voor snelvaren op de Waddenzee?

We krijgen veel vragen over wat de regels zijn voor het varen op de Waddenzee. Op de websites van Rijkswaterstaat en Waddenzee.nl is hierover meer informatie te vinden:

Varen de boten van Rederij Doeksen?

De veerdienstregeling van Rederij Doeksen gaat ongewijzigd door. Wilt u meer informatie over de dienstregeling of heeft u vragen hierover? Bel dan met Rederij Doeksen via 088- 9000 888 of kijk op de website: Rederij Doeksen(externe link).