Kom jij jouw financiële expertise combineren met strategisch inzicht bij de gemeente Terschelling? Als financieel adviseur speel je een cruciale rol bij het vormgeven van de financiële toekomst van onze gemeente. Je bent een expert in het samenstellen van jaarrekeningen, begrotingen en rapportages. Maar je gaat verder dan alleen cijfers. Je volgt beleidsontwikkelingen op het gebied van BBV en gemeentefinanciën op de voet, én vertaalt deze naar praktische toepassingen. Jouw impact is merkbaar op strategisch niveau.

Wat biedt gemeente Terschelling?

 • Een baan met impact, een fijne werkplek, genoeg uitdaging én aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken in een gedreven team waarin jouw bijdrage telt.
 • Een salaris van maximaal €5.247,- bruto per maand (bij 36 uur per week) en een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris.
 • Na je eerste jaarcontract (payroll) krijg je bij goed functioneren een vaste baan voor 32-36 uur per week. Daarnaast heb goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop, telefoon en thuiswerken op een werkplek die wij faciliteren. En ook niet onbelangrijk: een goede werk- en privébalans.
 • De mogelijkheid om thuis te werken (voor ongeveer 50%). We bespreken graag met jou hoe we jouw werkweek zo plezierig en effectief mogelijk kunnen maken.
 • Gratis boottickets als je wel naar Terschelling komt. Daarnaast begint jouw werkdag zodra je op de boot stapt en we betalen, als je langer blijft, de eerste tijd ook de overnachting. Wist je dat je vanaf Harlingen binnen een uur op het gemeentehuis bent?

Wie ben je en waar ben je goed in?

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in een relevante studierichting, zoals bedrijfseconomie of bestuurskunde.
 • Kennis van LIAS en Key2Financiën is een pré.
 • Je hebt een grote drive en ambitie.
 • Je hebt zo’n drie tot vijf jaar ervaring als adviseur in een bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld organisatorisch vermogen en kunt inhoudelijk argumenteren.
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk sterk in je communicatie.

Wil jij de stap maken van een administratieve/ financiële functie naar de functie van financieel adviseur? Dan is dit mogelijk jouw baan! We bieden een ontwikkeltraject wat bij jou past.

Enthousiast over deze functie?

Leuk, dan willen we graag kennismaken! We zien je sollicitatie (een CV is voldoende) graag tegemoet!

Solliciteer hier

Met geschikte kandidaten gaan we snel in gesprek en we sluiten de vacature zodra we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Heb je vragen over de vacature of wil je eerst graag meer weten? Dat kunnen we ons best voorstellen. Onze collega teamleider Ondersteuning Annesjouk Hoogeveen vertelt je er met plezier meer over. Je kunt haar bereiken via 0562-446244 en a.hoogeveen@terschelling.nl.

Goed om te weten: Op deze vacature kunnen interne én externe kandidaten reageren. Interne kandidaten hebben, als twee kandidaten even geschikt zijn, een streepje voor.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Doorplaatsen is niet toegestaan. Door te solliciteren ga je akkoord met de verwerking van jouw persoonsgegevens.