De haven van Terschelling

De Terschellinger haven bestaat uit vijf onderdelen.

De haven van Terschelling met de werkhaven, jachthaven en het douchegebouw

De Kom

Hier vind u de schepen rederij Noordgat, de KNRM en een gedeelte van de Terschellinger vissersvloot. Ook bevindt zich hier de ambulancesteiger. Het is voor andere schepen niet mogelijk in dit gedeelte van de haven af te meren.

De veerhaven

Dit gedeelte is volledig ingericht om de veerschepen te kunnen bedienen. Rederij Doeksen vaart met verschillende type schepen. Het is niet toegestaan voor andere schepen om hier af te meren.

Charterhaven

In dit gedeelte van de haven zijn twee grote steigers aangelegd waaraan de bruine vloot kan afmeren. Dit zijn de grote zeilschepen die met passagiers over het wad cruisen. Het toewijzen van de ligplekken wordt door de havenmeester geregeld. Deze ligplekken zijn niet vast en kunnen niet gereserveerd worden.

Werkhaven


In dit gedeelte van de haven kunnen tankers en vrachtschepen laden en lossen. De lange rechte kade en het ruim opgezette terrein eromheen maken het mogelijk voor bijvoorbeeld zandschepen hier hun lading makkelijk en veilig te lossen. Het is verboden de haven binnen te varen met een vaartuig groter dan L: 85 m, B: 12 m, D: 3,4 m.  De havenmeester kan ontheffing verlenen voor dit verbod.

Mocht u gebruik willen van de werkhaven, of wilt u een ontheffing  aanvragen? Neem dan contact op met de havenmeester.

Jachthaven


De jachthaven bevindt zich achterin de haven van Terschelling. De jachthaven wordt beheerd door de stichting Passantenhaven Terschelling en heeft een eigen havendienst.  U kunt contact opnemen met de jachthaven via VHF 31 of telefonisch via 0562-443337. Meer informatie: www.jachthaventerschelling.nl

Top