Melding, bezwaar of klacht

Melden overlast

Samen met u willen we de gemeente leefbaar en veilig houden. Overlast kan er voor zorgen dat u zich onveilig voelt. Er zijn meerdere soorten overlast. Denk aan vernielingen, geluidsoverlast, het achterlaten van troep of het gebruik van alcohol en drugs op openbare plekken. 

Melding overlast

Probeer er samen uit te komen


Als uw buren voor overlast zorgen, probeer dan eerst samen afspraken te maken. Helpt dat niet, dan kunt u melding maken bij uw verhuurder, gemeente, de Vereniging van Eigenaren (VVE) of bij toezichthouders zoals een conciërge.

Melding maken 
Ervaart u overlast van personen of bedrijven? Of ziet u iets in uw omgeving dat kapot is? Geef het aan ons door. U kunt dit op verschillende manieren doen. Hieronder zetten we het voor u op een rij: 

- U kunt de melding digitaal doorgeven door op de knop te klikken
- U kunt de melding telefonisch doorgeven door te bellen met de gemeente via 0562-446244
- Ervaart u ernstige overlast en denkt u dat de politie moet ingrijpen? Bel dan de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Dit nummer is 7 dagen per week 24 uren per dag bereikbaar. Als het nodig is wordt u meteen doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Bij spoed belt u 112.  

Klacht

Als u vindt dat u niet netjes bent behandeld door een ambtenaar of bestuurder, dan kunt u een klacht indienen bij de gemeente. U kunt een klacht indienen over:

  • de persoonlijke behandeling door medewerkers of bestuurders
  • het krijgen van te weinig, onjuiste of misleidende informatie
  • het niet reageren op uw vragen

Klacht indienen

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente, kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.

Bezwaar maken

Melding openbare ruimte

De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan wegen, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn. Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Dan doet u een melding hiervan bij de gemeente. De gemeente probeert er dan zo snel mogelijk iets aan te doen.

Melding openbare ruimte

Verloren of gevonden voorwerp

Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Verloren/gevonden voorwerpen