De werkdag van: HR-adviseur Linda

Van buitendienst tot beleidsmedewerkers en van ‘echte eilanders’ tot mensen van de vaste wal; er werken allerlei verschillende mensen bij gemeente Terschelling. Een werkdag ziet er voor iedere medewerker dan ook anders uit. Bovendien heb je op een eiland te maken met andere werkzaamheden en routines dan aan de vaste wal. Ben jij benieuwd hoe het is om te werken bij gemeente Terschelling? En of dit misschien ook iets voor jou is? We nemen je mee in de werkdag van Linda Attema: HR-adviseur bij gemeente Terschelling.

Ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen

Linda werkt als ZZP’er voor gemeente Terschelling. Ze geeft advies op het gebied van human resources, ook wel personeels- en organisatiebeleid genoemd. Linda houdt zich bezig met het ontwikkelproces van huidige medewerkers, maar ook met de werving en selectie en het inwerktraject van nieuwe medewerkers. “Ik zorg er graag voor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen. Het is mooi om hier iets in te kunnen betekenen.”

Van Makkum naar Terschelling

Voor gemeente Terschelling werkt Linda zestien tot twintig uren per week, verdeeld over drie à vier werkdagen. “Ik woon in Makkum. Gemiddeld ga ik één dag per week naar Terschelling, maar dit varieert per week. Soms kan ik een week volledig vanuit huis werken, en de andere week heb ik veel afspraken en ga ik bijvoorbeeld twee dagen naar Terschelling.” Wanneer Linda een dag op het gemeentehuis werkt, staan er veel gesprekken en bijeenkomsten gepland. Met medewerkers en leidinggevenden, maar ook met HRM-collega’s en externe partijen.

Ontdek hieronder hoe een werkdag van een HR-adviseur eruit kan zien:

6:20
Mijn wekker gaat, want over iets meer dan een uur (om 7:30) stap ik in de auto naar Harlingen. Vandaag werk ik een dagje op Terschelling, want ik heb een aantal afspraken. “Memmie gaat bootje varen”, zeg ik tegen mijn kinderen als ik van huis ga. Onderweg luister ik een podcast en om 07:45 parkeer ik mijn auto in Harlingen. Ik loop naar de terminal en mijn werkdag begint aan boord van de snelboot: ik open mijn mailbox en beantwoord eerst een aantal mails van medewerkers en leidinggevenden.

09:00
Als de boot na 50 minuten in de haven van Terschelling aankomt, loop ik naar het gemeentehuis. Het is maar tien minuutjes lopen en zo heb ik meteen een frisse neus. Op het gemeentehuis heb ik direct mijn eerste afspraak: een gesprek met een leidinggevende over een mogelijke kandidaat voor een vacature.

10:30
Het wekelijkse HRM-overleg staat op de planning. Veel van ons werken hybride, dus is het fijn om elkaar één keer in de week even te zien. We nemen door wat er allemaal speelt, zodat iedereen op de hoogte is. 

12:00
De ochtend is snel voorbij gegaan. Ik heb het nog even met een HRM-collega over een nieuwe indiensttreding en over een collega die ziek is. Daarna eet ik tussendoor mijn lunch.

13:30
In de middag staat het bespreken van een ontwikkelassessment op de planning, met een medewerker en haar leidinggevende. In dit assessment ontdekken we de kwaliteiten, persoonlijke ontwikkelpunten en leerbehoeften van de medewerker. Ik breng in kaart wat we als organisatie kunnen betekenen voor de ontwikkeling van deze medewerker. 

15:00
Via Teams heb ik een afspraak met een externe partij over de digitalisering van ons informatiesysteem. We nemen de planning door en bespreken wat er hiervoor nog moet gebeuren.

16:00 
Ik pak mijn spullen en loop weer naar de veerboot. Deze vertrekt om 16:25 en wacht niet op me, dus ik moet op tijd weg gaan. Onderweg kom ik langs de Brandaris.

16:30
Bij de terminal laat ik mijn reizigerspas scannen om aan boord te komen. Ik zit samen met een leidinggevende op de boot; een mooi moment om nog even samen te overleggen over het uitzetten van een tijdelijke opdracht. Ook bel ik nog met een collega van gemeente Texel (we hebben een samenwerkingsverband met andere Waddeneilanden). Met haar heb ik het over de onboarding: het instroomproces van nieuwe medewerkers. We wisselen ideeën uit om elkaar weer verder te helpen.

17:10 
De veerboot komt aan in Harlingen. Dat betekent dat mijn werkdag erop zit. Mijn werktijd begint namelijk op de boot en loopt door tot ik weer van de boot stap. Een halfuurtje later, rond 17:45, ben ik weer thuis.

Lijkt het jou leuk om, net als Linda, te werken voor gemeente Terschelling? Klik dan door naar de vacatures en solliciteer!

Ook benieuwd naar de werkdag van andere collega’s? Klik door naar het verhaal van Ruth en lees meer over haar werkzaamheden en routines.