Als programmamanager bij Samenwerkingsverband De Waddeneilanden geef jij leiding aan het programmateam met daarin o.a. projectleiders voor de programmalijnen, medewerkers communicatie, financiën en secretariaat. Daarbij stuur en bewaak je samenhang en voortgang van het programma. Ben je bekend met de Waddeneilanden? En ben jij een enthousiaste, resultaatgerichte, proactieve teamplayer? Dan is Samenwerkingsverband de Waddeneilanden op zoek naar jou!

Wat ga je doen bij Samenwerkingsverband De Waddeneilanden ?

 • Je geeft leiding aan het programmateam met daarin o.a. projectleiders voor de programmalijnen, medewerkers communicatie, financiën en secretariaat;
 • Je stuurt op en bewaakt samenhang en voortgang van het programma en het convenant Regiodeal zowel op inhoud als financieel;
 • Je rapporteert aan de Stuurgroep Programma Waddeneilanden;
 • Je voert ambtelijk overleg met het ministerie van BZK, provincies, deelnemende departementen en triple helix partners over de voortgang en ontwikkeling van het programma;
 • Je stemt af met je ambtelijk opdrachtgever i.c. de secretaris-directeur GR de Waddeneilanden.

Wie ben jij en waar ben je goed in?

Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau met liefst aantoonbare ervaring in programmamanagement en ervaring met regionale samenwerking tussen en met overheden. Je bent bekend met de Waddeneilanden en hebt bij voorkeur ook een ‘Waddennetwerk’. Daarnaast heb je/ben je:

 • een stevige persoonlijkheid die een standpunt durft in te nemen;
 • het vermogen om anderen constructief en diplomatiek te betrekken bij het proces en aan te spreken op hun verantwoordelijkheden;
 • resultaatgericht met leidinggevende kwaliteiten;
 • planmatig en oplossingsgericht;
 • een enthousiaste en betrokken teamplayer.

Over Programma Waddeneilanden

Medio februari 2023 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) bekend gemaakt dat de Regio Deal-aanvraag van de Waddeneilanden is geselecteerd als één van de Regio Deal-voorstellen. Daarmee kunnen de Waddeneilanden samen met provincies Fryslân en Noord-Holland en het Rijk aan de slag met de uitvoering van het Programma Waddeneilanden.

De Regio Deal stelt de Waddeneilanden in staat om een sterke impuls te geven aan de brede welvaart in de regio en ontwikkelingen in gang te zetten die de sociaaleconomische draagkracht van de Waddengemeenten moet gaan versterken.

Het streven is dat de Regio Deal vlak na de zomer wordt beklonken en dat de uitvoering van het Programma Waddeneilanden daarna van start gaat.

Aan de basis van de Regio Deal staat het Programma Waddeneilanden. Het programma gaat over thema’s als wonen, zorg, onderwijs, ondernemerschap, bereikbaarheid en duurzame ontwikkeling. Ook de intensivering van de samenwerking tussen de eilandgemeenten, evenals de samenwerking met het Rijk, de Provincies, inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties is een speerpunt. Alle thema’s zijn nauw met elkaar verbonden en worden ingezet om de brede welvaart op alle Waddeneilanden te verbeteren. Voor meer info zie ook: www.dewaddeneilanden.nl.

De uitvoering van het programma Waddeneilanden is ondergebracht bij de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Samenwerkingsverband De Waddeneilanden.

Wat biedt Samenwerkingsverband De Waddeneilanden jou?

 • Een mooie en afwisselende baan in een dynamische omgeving met veel opleidingsmogelijkheden.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 24-32  uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een laptop, telefoon en thuiswerken op een werkplek die gefaciliteerd wordt.
 • Een salaris passend bij de functie, (inschaling en salariëring vindt nog plaats op basis van HR21) afhankelijk van opleiding en ervaring en een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris.

Solliciteren

Ben je enthousiaste geworden en zie jij jezelf voor het Samenwerkingsverband de Waddeneilanden werken? Stuur dan je sollicitatie naar info@dewaddeneilanden.nl. Je kunt reageren tot en met 15 mei.

In de week van 22 mei vinden de eerste gesprekken plaats.

Heb je vragen over de functie? Bel gerust! Kees Praamstra, secretaris-directeur, helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer 06-10863969.

Samenwerkingsverband De Waddeneilanden zien je sollicitatie graag tegemoet!

Door te solliciteren ga je akkoord met de verwerking van jouw persoonsgegevens. Voor de aanstelling in deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

Wil je meer informatie?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:

Kees Praamstra Secretaris directeur GR de Waddeneilanden

0610863969

k.praamstra@dewaddeneilanden.nl