Als strategisch adviseur voor fysieke leefomgeving ben je de schakel tussen de teamleiders, medewerkers en de directie. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat alle adviezen op deze terreinen goed op elkaar afgestemd zijn binnen gemeente Terschelling.

Dit ga je doen

In deze veelzijdige rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van beleid en instrumenten op het gebied van de fysieke leefomgeving, waaronder wonen, duurzaamheid, en water en meer. Je hebt de regie over processen en zorgt voor samenhang en kwaliteit. Je stelt de planning op voor jouw vakgebied op basis van de B&W-agenda en deelt B&W-besluiten met je collega's, waarbij je gezamenlijk de vervolgacties bepaalt. 

Je werkt nauw samen met de regisseur Economie, Toerisme en Samenlevingszaken (ETS) en stimuleert de groei en ontwikkeling van het team op elk vakgebied. Bovendien neem je deel aan en leid je soms projecten binnen de gemeentelijke organisatie en/of het samenwerkingsverband van de Waddeneilanden. Je bent in staat om de impact van deze projecten te vertalen naar wat ze betekenen voor ons eiland, het bestuur, de inwoners, ondernemers en gasten.

Kortom, het is een veelzijdige functie waarin je samenwerkt met diverse beleidsmedewerkers met verschillende specialisaties. Gezamenlijk dragen jullie de verantwoordelijkheid voor het verstrekken van uitgebreide en hoogwaardige adviezen aan de directie en het bestuur, en werken integraal aan dossiers om ons beleid vorm te geven.

Wij bieden..

 • Een sociale en afwisselende baan met veel impact en verantwoordelijkheid;
 • Een salaris van tussen € 3.719 en € 5.366 bruto per maand (bij 36 uur per week) en een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop, telefoon en thuiswerken op een werkplek die wij faciliteren. We bespreken graag hoe we jouw werkweek zo plezierig en effectief mogelijk kunnen maken;
 • Na je eerste jaarcontract (payroll) krijg je bij goed functioneren een vaste baan voor 36 uur per week;
 • Woon je niet op Terschelling? Geen probleem: met de snelle boot ben je binnen een uur op het gemeentehuis. Wij betalen de boottickets en – als je langer blijft – de eerste tijd ook de overnachting. Ook fijn: jouw werkdag begint zodra je op de boot stapt.

Over jou

 • Je hebt (minstens) een relevant hbo-diploma;
 • Je hebt ervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Jouw adviesvaardigheden zijn fantastisch;
 • Je bent positief ingesteld en schakelt makkelijk in veranderende omstandigheden;
 • Je neemt initiatief en bent sterk in het leggen én onderhouden van contacten;
 • Je hebt affiniteit met de politiek en cultuur van Terschelling.

Enthousiast geworden?

Leuk! We zijn erg nieuwsgierig naar je. 

Solliciteer hier

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Dat begrijpen we! Daarom staat onze Teamleider Beleid Bert Huisman voor je klaar om alles over deze vacature te vertellen. Je kunt hem bereiken via 06 57 88 19 39.

Goed om te weten: Op deze vacature kunnen interne en externe kandidaten reageren. Als er twee kandidaten even geschikt zijn, heeft de interne kandidaat een streepje voor.