De subsidiepot voor isolatiemaatregelen is aangevuld met 50.000 euro. Dat betekent dat u een jaar langer subsidie aan kunt vragen voor allerlei isolatiemaatregelen om in uw huis door te voeren.

Energie besparen

Vorig jaar heeft gemeente Terschelling ook 50.000 euro vrijgemaakt voor isolatiemaatregelen. Eind vorig jaar was deze pot leeg. Omdat er zoveel gebruik van gemaakt is, heeft de gemeente besloten de pot weer aan te vullen.

‘Wilt u energie en daarmee geld besparen? Begin dan met isoleren. Alle energie die we daarmee besparen, hoeven we namelijk niet te betalen of op een andere manier op te wekken. Daarom is het prachtig nieuws dat de subsidiepot weer aangevuld is. Dat maakt het verduurzamen van uw huis voordeliger dan ooit.’ – Wethouder Sietze Haringa

Waar begint u?

Misschien wilt u wel isoleren, maar weet u niet waar u moet beginnen. Daar helpen wij u graag mee. Deze week kunnen Terschellingers gratis isolatie-advies krijgen tijdens de energiecafés die in het kader van de Week van de Duurzaamheid georganiseerd zijn. Kijk of u nog aan kunt sluiten op www.terschellingenergie.nl/weekvandeduurzaamheid(externe link). Dit advies kan gelijk omgezet worden in acties door het aanvragen van de subsidie. Kunt u niet aansluiten bij de energiecafés? Geen probleem. Onze energiecoach Dirk komt graag bij u langs om gratis advies te geven. Neem hiervoor contact op via het mailadres energiecoach@terschelling.nl of bel naar het algemene nummer van de gemeente via 0562-446244.

Nog voordeliger is het om samen te werken. Als u subsidie voor uzelf aanvraagt krijgt u 15% subsidie, bij twee personen is dit 17,5% en bij drie personen of meer zelfs 20%.

Subsidie aanvragen

Het aanvragen van de subsidie werkt als volgt: u vraagt een offerte aan bij het bedrijf waar u de isolatiematerialen koopt. Deze offerte stuurt u vervolgens samen met het aanmeldformulier op onze website naar de gemeente. De gemeente checkt deze aanvraag en kent de subsidie toe of wijst deze af. Vervolgens krijgt u een brief en kunt u de factuur opsturen (uiterlijk 31 december 2022). Tot slot volgt de uitbetaling. Het aanmeldformulier vindt u op onze website onder het kopje ‘Samen Duurzaam’.