Aanpak watercrassula

Staatsbosbeheer, de provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en de gemeente Terschelling pakken samen de overlast aan van de watercrassula bij Midsland aan Zee om toekomstige schade en overlast te voorkomen. Voor de bestrijding van de watercrassula is er een financïële bijdrage vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (POP3-subsidie).

                          

 • Water uit watercrassula-valleien naar duinen (11-06-2019)

  Het water dat uit de duinvalleien bij Midsland aan Zee weggepompt werd om het waterpeil te verlagen voor de aanpak van de watercrassula, gaat niet langer rechtstreeks naar zee.

  Lees meer
 • Aanvullende aanpak watercrassula (5-12-19)

  De watercrassula op Terschelling is nog niet weg na de aanpak van de afgelopen twee jaar. Er is nog een kans dat het lukt om deze exoot te verwijderen, daarom start de provincie Fryslân in december met een aanvullende aanpak. Hiervoor stelt het college van GS nog eens 1 miljoen beschikbaar.

  Lees meer
 • Werken in met watercrassula besmette gebieden

  Aan het werk in besmet gebied? Lees hier wat je vooral wel en niet moet doen.

  Lees meer
 • Wat is watercrassula?

  Watercrassula (Crassula Helmsii) is een waterplant die van nature niet voorkomt in Nederland. De plant is ingevoerd als aquarium- en vijverplant en heeft zich de laatste jaren razendsnel verspreid in West-Europa.

  Lees meer
 • Bedreigingen

  De plant vormt een bedreiging voor onder meer de natuur en de watersystemen. 

  Lees meer