Informatie coronavirus voor gasten

Ook op Terschelling werken we samen aan de bestrijding van het coronavirus. Samen zorgen we voor een verantwoord verblijf tijdens uw vakantie.

OVERTOCHT EN OPENBAAR VERVOER

Bij uw overtocht is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze dient u al in de vertrekhal te dragen. Tijdens de overtocht is het verplicht om het mondkapje de gehele reis te dragen. Ook als u buiten op het dek bent. In de bussen van Arriva is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor meer informatie over uw vervoer: Rederij Doeksen / Arriva Terschelling

ANDERHALVE METER OP TERSCHELLING

Het zorgen voor afstand en het vermijden van drukte is ook tijdens uw vakantie van toepassing. In de dorpen is het belangrijk om 1,5 meter afstand houden van anderen. In West-Terschelling en in Midsland kunt u niet fietsen door de winkelstraten. Ook is er in de winkelstraten een duidelijke looprichting waarbij het verzoek is om zoveel mogelijk rechts te lopen. Bij tegenliggers op het fietspad gaat u achter elkaar rijden of lopen.

De gemeente hoopt met deze maatregelen eventuele drukte in goede banen te leiden en doet er alles aan om invoering van nieuwe beperkende maatregelen te voorkomen. De mogelijkheid bestaat dat het Rijk of de gemeente nieuwe maatregelen oplegt die mogelijk uw bewegingsvrijheid tijdens uw vakantie inperken.

ONDERNEMERS, HORECA & BEZOEKERSCENTRA

De Terschellinger ondernemers geven u graag een warm welkom en aangenaam verblijf. Zij volgen de aanwijzingen vanuit de overheid op en vragen daarvoor ook uw medewerking. Voor bezoekerscentra, musea, de bioscoop geldt dat er mogelijk een reservering nodig is. Winkels kunnen een beperkt aantal klanten tegelijkertijd toelaten. In centra en winkels geldt ook: ‘vermijd drukte’. Probeer op minder courante tijden uw bezoek te plannen. Bij een aantal winkels, zoals supermarkten, geldt dat zij maar één persoon per gezin kunnen toelaten. Vorm geen rijen voor winkels die ‘vol’ zijn, maar kom op een ander tijdstip terug. Ook op Terschelling dient de horeca zich aan de coronamaatregelen van 1,5 meter te houden. De ruimte binnen is dus beperkt.

Kijk voor meer informatie op www.vvvterschelling.nl/corona

GEZONDHEIDSZORG

Er zijn twee huisartsenpraktijken op Terschelling. Eén van de prioriteiten in deze bijzondere tijd is goed te blijven zorgdragen voor met name de kwetsbare inwoners van Terschelling. Om dit te kunnen waarborgen is de gezondheidszorg iets anders georganiseerd dan normaal:

  • Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid? Dan behoort u tot een risicogroep. Wees extra voorzichtig en vermijd drukke plekken
  • Ga niet op vakantie als u recent medische klachten heeft ontwikkeld en/of uw gezin verplicht thuis moet blijven als gevolg van een (mogelijke) besmetting
  • Als u tijdens uw verblijf klachten krijgt die passen bij het corona-virus, vragen wij u in uw accommodatie te blijven, elk contact te vermijden en contact op te nemen met de huisarts
  • Als u onverhoopt medische zorg nodig heeft tijdens uw vakantieverblijf: neem eerst contact op met uw eigen huisarts, mogelijk kan deze telefonische adviezen geven. Als een consult toch noodzakelijk wordt geacht kunt u telefonisch contact opnemen met een van de huisartsenpraktijken. Binnenlopen gaat helaas niet, u moet altijd eerst bellen voor een afspraak. Bij spoed neemt u contact op met West-Terschelling 0562-443333 of Midsland 0562 448222.

Voor alle gezondheidsvragen over corona, kunt u ook contact opnemen met de GGD ggdfryslan.nl

TEN SLOTTE

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. De maatregelen zijn niet altijd leuk en hebben ingrijpende consequenties voor velen van ons. Maar vergeet niet dat deze maatregelen tot doel hebben het virus in te dammen mét een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid. Bewegingsvrijheid voor ons allemaal!

Volgt u daarom alstublieft bovengenoemde aanwijzingen strikt op om die bewegingsvrijheid te houden. Dat is de beste garantie dat de zorg, ook die op Terschelling, klaar kan blijven staan als dat onverhoopt nodig is.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking. Wij wensen u een mooie tijd op Terschelling!