Informatie coronavirus voor gasten

Ook op Terschelling werken we samen aan de bestrijding van het coronavirus. Samen zorgen we voor een verantwoord verblijf tijdens uw vakantie.

OVERTOCHT EN OPENBAAR VERVOER

Bij uw overtocht is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze dient u al in de vertrekhal te dragen. Tijdens de overtocht is het verplicht om het mondkapje de gehele reis te dragen. Ook als u buiten op het dek bent. In de bussen van Arriva is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor meer informatie over uw vervoer: Rederij Doeksen / Arriva Terschelling

ANDERHALVE METER OP TERSCHELLING

Het zorgen voor afstand en het vermijden van drukte is ook tijdens uw vakantie van toepassing. In de dorpen is het belangrijk om 1,5 meter afstand houden van anderen. In West-Terschelling en in Midsland kunt u niet fietsen door de winkelstraten.

Houd je aan de basisregels. Houd 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden. Was vaak je handen, bijvoorbeeld als je ergens binnenkomt of voor je gaat eten. En bij klachten, hoe mild ook, blijf je thuis, ga je niet naar buiten of bij anderen op bezoek 

GEZONDHEIDSZORG

Er zijn twee huisartsenpraktijken op Terschelling. Eén van de prioriteiten in deze bijzondere tijd is goed te blijven zorgdragen voor met name de kwetsbare inwoners van Terschelling. Om dit te kunnen waarborgen is de gezondheidszorg iets anders georganiseerd dan normaal:

  • Ga niet op vakantie als u recent medische klachten heeft ontwikkeld en/of uw gezin verplicht thuis moet blijven als gevolg van een (mogelijke) besmetting
  • Als u tijdens uw verblijf klachten krijgt die passen bij het corona-virus, vragen wij u in uw accommodatie te blijven, elk contact te vermijden en contact op te nemen met de huisarts, praktijk West tel. 0562 - 442181, praktijk Midsland 0562 - 448703.
  • Als u onverhoopt medische zorg nodig heeft tijdens uw vakantieverblijf: neem eerst contact op met uw eigen huisarts, mogelijk kan deze telefonische adviezen geven. Als een consult toch noodzakelijk wordt geacht kunt u telefonisch contact opnemen met een van de huisartsenpraktijken. Binnenlopen gaat helaas niet, u moet altijd eerst bellen voor een afspraak. Bij spoed neemt u contact op met West-Terschelling 0562-443333 of Midsland 0562 448222.

Voor alle gezondheidsvragen over corona, kunt u ook contact opnemen met de GGD ggdfryslan.nl

TEN SLOTTE

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. De maatregelen zijn niet altijd leuk en hebben ingrijpende consequenties voor velen van ons. Maar vergeet niet dat deze maatregelen tot doel hebben het virus in te dammen mét een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid. Bewegingsvrijheid voor ons allemaal!

Volgt u daarom alstublieft bovengenoemde aanwijzingen strikt op om die bewegingsvrijheid te houden. Dat is de beste garantie dat de zorg, ook die op Terschelling, klaar kan blijven staan als dat onverhoopt nodig is.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking. Wij wensen u een mooie tijd op Terschelling!