Informatie coronavirus voor gasten

Ook op Terschelling werken we samen aan de bestrijding van het coronavirus. Samen zorgen we voor een verantwoord verblijf tijdens uw vakantie.

OVERTOCHT EN OPENBAAR VERVOER

Tijdens de overtocht is het verplicht om het mondkapje de gehele reis te dragen. In de bussen van Arriva is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor meer informatie over uw vervoer: Rederij Doeksen / Arriva Terschelling

GEZONDHEIDSZORG

Er zijn twee huisartsenpraktijken op Terschelling. Eén van de prioriteiten in deze bijzondere tijd is goed te blijven zorgdragen voor met name de kwetsbare inwoners van Terschelling. Om dit te kunnen waarborgen is de gezondheidszorg iets anders georganiseerd dan normaal:

  • Ga niet op vakantie als u recent medische klachten heeft ontwikkeld en/of uw gezin verplicht thuis moet blijven als gevolg van een (mogelijke) besmetting
  • Als u tijdens uw verblijf klachten krijgt die passen bij het corona-virus, vragen wij u in uw accommodatie te blijven, elk contact te vermijden en contact op te nemen met de huisarts, praktijk West tel. 0562 - 442181, praktijk Midsland 0562 - 448703.
  • Als u onverhoopt medische zorg nodig heeft tijdens uw vakantieverblijf: neem eerst contact op met uw eigen huisarts, mogelijk kan deze telefonische adviezen geven. Als een consult toch noodzakelijk wordt geacht kunt u telefonisch contact opnemen met een van de huisartsenpraktijken. Binnenlopen gaat helaas niet, u moet altijd eerst bellen voor een afspraak. Bij spoed neemt u contact op met West-Terschelling 0562-443333 of Midsland 0562 448222.

Voor alle gezondheidsvragen over corona, kunt u ook contact opnemen met de GGD ggdfryslan.nl