Informatie coronavirus voor ondernemers

Ondernemers kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiële steun. Voor hulp en advies kunnen eilander ondernemers ook terecht bij de Terschellinger Ondernemersvereniging, info@tov-terschelling.nl. De TOV heeft ook een vertrouwenspersoon Zij kan luisteren, meedenken en waar nodig verwijzen. 

De rijksoverheid heeft uitgebreide informatie over ondernemen en werken in coronatijd. Op de site van ynbusiness vindt u alle informatie over steun- en herstelpakketten. 

Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF) werkt voor ondernemers in Friesland. Ze verzamelen kennis en geven die graag aan je door. Zij voeren voor (aankomende) zelfstandigen de volgende sociale regelingen uit:

  • het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz 2004)
  • de Wet Inkomstenvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ)
  • Corona noodpakketmaatregel Tozo (Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers)

Op de site van de rijksdienst voor ondernemend Nederland vindt u onder meer een Subsidie- en financieringswijzer.

Veel algemene vragen voor ondernemers worden beantwoord op de sites van de Rijksoverheid en van de Kamer van Koophandel. Ondernemers kunnen ook telefonisch contact opnemen met het Kamer van Koophandel adviesteam via telefoonnummer 0800-2117. Dit gratis nummer is op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur. Deze specialisten kunnen u helpen bij vragen over onderstaande regelingen, vertellen hoe te handelen en kunnen de aanbevolen maatregelen toelichten. Het landelijke crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus is 0800-1351.

Wat te doen bij COVID-19? Informatie voor hotels, campings, accommodaties