Aanvraag strandrijden nu ook digitaal

Met ingang van dit seizoen is het mogelijk om een strandrijontheffing online aan te vragen en te betalen.

Zo hoeft u maar één keer langs te komen en hoeft u minder lang te wachten bij de publieksbalie.

Online aanvragen
U kunt uw ontheffing vanaf 12 september aanvragen via www.terschelling.nl bij ‘strandrijontheffing’. Als u uw aanvraag heeft ingediend, ontvangt u een nummer. U kunt de ontheffing persoonlijk afhalen op het gemeentehuis op vertoon van dit nummer. Afhalen kan vanaf 16 september.

Aanvragen op gemeentehuis
Vanaf 16 september kunt u uw ontheffing ook bij de publieksbalie aanvragen en afhalen. Aanvragen per post of e-mail is niet meer mogelijk.

Regels

  • Vanaf 1 oktober mag er beperkt op het strand gereden worden. Dat kan tussen paal 3 en paal 25 alleen tussen 18.00 uur ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends. De Noordsvaarder is dan nog gesloten.
  • Van 1 november t/m 31 maart mag er overal op het strand gereden worden, dus ook overdag en over de Noordsvaarder langs de gele paaltjes. Tijdens de kerstvakantie is het verboden om tussen 10.00 en 16.00 uur op het strand te rijden tussen paal 8 en paal 18.
  • Om op het strand te mogen rijden heeft u een ontheffing nodig. Per kenteken kan er één ontheffing worden aangevraagd. Op deze ontheffing kunnen meerdere personen worden vermeld.
  • Voor dit seizoen zijn er 932 ontheffingen beschikbaar. Op het moment dat het maximum is bereikt, kunt u geen ontheffing meer aanvragen.