Burgemeester Wassink vertrekt over een jaar

De burgemeester heeft de fractievoorzitters uit de gemeenteraad aangegeven dat hij een herbenoeming als burgemeester van Terschelling per 16-1-2021 niet ambieert.

Normaal gesproken zou in maart 2020 een formele herbenoemingsprocedure worden gestart. Het besluit van de burgemeester betekent dat de gemeenteraad zich nu zal gaan richten op de benoeming van een nieuwe burgemeester.

De Commissaris van de Koning, drs. A.A.M. Brok, was door burgemeester Wassink al eerder geïnformeerd over zijn besluit. De inzet van de Commissaris is een ‘warme overdracht’ te realiseren. Getracht wordt de nieuwe burgemeester van Terschelling te installeren op de dag na het afscheid van burgemeester Wassink. Omdat de benoemingstijd van burgemeester Wassink formeel loopt tot 16-1-2021, is er in principe voldoende tijd voor de benoemingsprocedure voor de nieuwe burgemeester.

Burgemeester Wassink geeft aan, dat hij het besluit samen met z’n vrouw heeft genomen. “Terschelling is een geweldige plek om te wonen en te werken. Het is nog steeds een mooi avontuur. We hebben echter van begin af aan het besef gehad dat ons verblijf op Terschelling tijdelijk zou zijn.” Burgemeester Wassink geeft aan graag nog eens een nieuwe uitdaging te willen aangaan.