Informatie Boosterprik

Op woensdag 1 en donderdag 2 december kunnen inwoners van Terschelling van 75 jaar of ouder een boosterprik krijgen tegen het coronavirus. 

Wie hiervoor in aanmerking komt, ontvangt binnenkort een uitnodigingsbrief van de gemeente Terschelling. In deze brief staat een telefoonnummer om een afspraak te maken voor een vaccinatie. De vaccinatie vindt plaats op woensdag 1 en donderdag 2 december in de ET10 in Midsland en is geheel gratis. Let op, woont u niet op Terschelling en/of heeft u geen uitnodigingsbrief ontvangen? Dan is het helaas niet mogelijk om in aanmerking te komen voor een vaccinatie in deze ronde. Neem contact op met de GGD en vraag naar de mogelijkheden.

Wat is de boosterprik?
Een boostervaccinatie is een extra prik, een stimulans, om de bescherming tegen COVID-19 op peil te brengen. Dit helpt tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. De boostervaccinaties zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder die thuis wonen of in een zorginstelling. Ook zorgmedewerkers krijgen een boostervaccinatie aangeboden. Mensen van 75 jaar en ouder zijn als eerste aan de beurt en ontvangen dan ook als eerste een uitnodigingsbrief.
Let op: Woont u in een verpleeghuis of andere instelling? Dan wordt u door uw instelling of verpleeghuis geïnformeerd. U hoeft dan geen afspraak te maken.

Belangrijk voor de afspraak
•    Draag een mondkapje.
•    Doe kleding aan waarbij u snel uw bovenarm bloot kan maken.
•    Neem de uitnodigingsbrief + de ingevulde vragenlijst mee. 
•    Neem uw identiteitsbewijs mee (paspoort, rijbewijs of ID kaart)  

Meer informatie: 
•    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie 
•    https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/boostervaccinatie 
•    https://ggdghor.nl/veelgestelde-vragen-boostervaccinatie/