LIVEBLOG: Haven Harlingen geblokkeerd

Volg het laatste nieuws.

13.00 uur - De blokkade in de haven van Harlingen is opgeheven, de schepen van Rederij Doeksen kunnen hun dienstregeling hervatten. Dit gaat volgens een aangepaste dienstregeling. Kijk voor de tijden op www.rederij-doeksen.nl/blokkade

12:15 uur - De vissers verlaten de haven van Harlingen en heffen daarmee de blokkade op. Rederij Doeksen informeert u via hun site over hoe en wanneer de dienstregeling wordt hervat.

10.15 uur – Ook Rederij Doeksen houdt een liveblog bij, te volgen via: www.rederij-doeksen.nl/blokkade. Ze adviseren om geboekte tickets online te wijzigen naar een ander moment en niet naar Harlingen te komen. Doeksen verzoekt passagiers met tickets hun tickets online te wijzigen / annuleren. Niet telefonisch, ivm overbelasting van het contactcenter. Info hierover staat ook op www.rederij-doeksen.nl/blokkade

9.30 uur - Een aantal horecagelegenheden in Harlingen is open voor gestrande reizigers. Reizigers zijn daar welkom in de hotels Zeezicht, Anna Casparii en 't Heerenlogement. Een aantal horecagelegenheden aan de grote Bredeplaats zijn ook geopend. 

9.15 uur – Op Terschelling en Harlingen worden passagiers opgevangen in de veerterminal. Rederij Doeksen stuurt geboekte passagiers een sms met de oproep om niet naar de haven te komen. 

9.00 uur - In heel Nederland wordt op dit moment actiegevoerd. Vissers hebben de haven van Harlingen geblokkeerd. Dat betekent dat de veerdienst van en naar Terschelling niet vaart. Hoelang de actie duurt, is op dit moment niet duidelijk.