Online verlengen rijbewijs nu mogelijk

Afbeelding van rijbewijs

Vanaf woensdag 8 juni is het in de gemeente mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via een RDW erkende fotograaf of fotocabine. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis. 

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer. Op dit moment is er op Terschelling zelf nog geen erkende fotograaf. U kunt het online verlengen daarom als extra dienst zien voor als u toevallig aan de wal bent. Hoeft u niet naar de wal rond de tijd dat uw rijbewijs verlengd moet worden? Dan werkt verlengen op de oude manier natuurlijk nog gewoon.

Hoe werkt het? De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs omruilen in het gemeentehuis.