Toeslagenaffaire

In problemen door toeslagenaffaire? Meld u!

Ook op Terschelling zijn gezinnen de dupe van de toeslagenaffaire. Deze gezinnen zijn onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. De fouten die de Belastingdienst gemaakt heeft worden onderzocht. Gedupeerde ouders krijgen een vergoeding. Bent u ook slachtoffer van de Kinderopvangtoeslag? Meld u bij het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag. U kunt bellen met: 0800 – 2 358 358.

Gemeente weet niet wie gedupeerden zijn
De gemeente weet niet om welke gezinnen het gaat. De Belastingdienst mag de namen van de gezinnen niet geven. Dit is vanwege de privacy. Daarom kan de gemeente deze mensen niet persoonlijk benaderen. 

Doe melding bij de Belastingdienst
Denkt u dat uw kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet? Of moet u mogelijk onterecht terugbetalen? Bel dan met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag: 0800 - 2 358 358. U kunt bellen van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Wat moet u melden bij het Serviceteam?
Bij het Serviceteam kunt u melden:

  • Dat u ongeveer hetzelfde als de ouders uit de CAF 11 zaak is overkomen. Uw kinderopvangtoeslag is eerder onterecht stopgezet of u moest deze onterecht terugbetalen.
  • U wilt op een lijst komen van zelfmelders. Het Serviceteam vraagt naar uw BSN-nummer. Dit nummer staat op uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs.
  • U krijgt na uw melding een bevestiging per post van de Belastingdienst. Het kan wel even duren voordat u bericht krijgt. Dat komt omdat dit veel tijd kost. De Belastingdienst houdt u op de hoogte.

Wat kan de gemeente voor u doen?
Bent u persoonlijk geraakt door de fouten van de Belastingdienst? Heeft u bijvoorbeeld schulden gemaakt? Of bent u in andere problemen gekomen? Bel dan met het Eilandteam. Dat kan op telefoonnummer: 0562-446244 (ma-vr 9-12 uur). Of stuur een e-mail naar eilandteam@terschelling.nl. Mogelijk kunnen wij u verder helpen. We kunnen in ieder geval samen zoeken naar een oplossing.