Update vaccineren op Terschelling

Op 20, 21 en 22 komt de GGD naar Terschelling om de kinderen van 5 tot 12 jaar en mensen van 18 tot 60 jaar te prikken.

Er zijn een paar belangrijke ontwikkelingen binnen een aantal leeftijdsgroepen. 

Boosterprik 18 tot 60 jaar
Mensen van 18 tot 60 jaar zijn welkom voor hun boosterprik. Zij hebben inmiddels een uitnodiging van ons ontvangen. In de brief staat een tijdstip waarop u welkom bent. We willen u vragen dit tijdstip aan te houden.

Boosterprik 12 t/m 17 jaar
Anders dan verwacht, laat de toestemming van de minister om kinderen tussen de 12 t/m 17 jaar een boosterprik te geven op zich wachten. Deze groep heeft dan ook nog geen brief ontvangen. Zodra het ministerie groen licht geeft, doen we ons best alsnog een uitnodiging te sturen. Mocht dat qua tijd niet meer lukken, dan communiceren we via onze social mediakanalen.

Vaccineren 5 t/m 12 jaar
Kinderen van 5 tot en met 12 worden uitgenodigd voor een eerste prik. De ouders/verzorgers ontvangen een brief met daarin meer informatie.

Uitwonende Terschellinger studenten
Terschellingers boven de 18 jaar die voor hun studie aan de wal staan ingeschreven, mogen op vertoon van hun Eilander bootpas en ID-bewijs met hun ouders/verzorgers meekomen naar de priklocatie om hun booster te halen. Mocht het mogelijk zijn om thuis alvast een (gekopieerde) gezondheidsverklaring in te vullen, graag. Mocht dat niet lukken, dan liggen er op de priklocatie formulieren die terplekke kunnen worden ingevuld. 

Boosterprik 60+ 
Heeft u de boosterprik eerder niet kunnen halen? Dan kunt u deze alsnog op vertoon van uw Eilander bootpas en ID-bewijs halen op 20 of 21 januari tussen 8.30 en 12.00 uur of 13.00 en 17.30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Mocht het mogelijk zijn om thuis alvast een (gekopieerde) gezondheidsverklaring in te vullen, graag. Mocht dat niet lukken, dan liggen er op de priklocatie formulieren die ter plekke kunnen worden ingevuld. 

12+ en de eerste of tweede vaccinatie nog niet gehad?

Ook dan bent u, op vertoon van uw Eilander bootpas, welkom op 20 of 21 januari tussen 8.30 en 12.00 uur of 13.00 en 17.30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.