FUMO

Vanaf 17 december 2021 zijn er veranderingen in de wijze waarop de vergunningverlening voor Terschelling is georganiseerd.

Vanaf die datum werkt de gemeente Terschelling samen met de gemeente Harlingen op het terrein van vergunningverlening, toezicht en handhaving. De Friese uitvoeringsdienst FUMO zal vanaf die datum alleen nog de milieutaken uitvoeren voor Terschelling. De gemeente heeft goede afspraken gemaakt met de FUMO over de overdracht van de lopende werkzaamheden. Wij verwachten dan ook niet dat de overdracht van het werk problemen zal opleveren. Wel moet u er rekening mee houden dat de afhandelingsduur van uw vergunningaanvraag wordt verlengd.
 

 • Contact

  Heeft u vragen over bouwzaken? Neem dan contact op met het omgevingsloket via www.omgevingsloket.nl.
  Voor informatie over lopende aanvragen en vergunningen kunt u bellen met de gemeente 0562-446244 of mailen naar omgevingsvergunning@terschelling.nl

  Aanvragen en vergunningen liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens de openingstijden.

 • Tien meest gestelde vragen over bouwvergunningen

  Voor bepaalde werkzaamheden of handelingen hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u wilt bouwen, verbouwen, slopen of iets anders wilt veranderen. Via www.omgevingsloket.nl kunt u samen met een bouwkundig bureau nagaan of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Eenvoudige vergunningen kunt u dan ook meteen aanvragen. Voor informatie over lopende aanvragen en vergunningen kunt u bellen met de gemeente 0562-446244 of mailen naar omgevingsvergunning@terschelling.nl. Lees hieronder de 10 meest gestelde vragen.

  Lees meer
 • Ik wil (ver)bouwen of slopen

 • Een omgevingsvergunning aanvragen