Collega aan het woord: teamleider Annesjouk 

Werken bij een gemeente op een eiland: hoe is dat eigenlijk? Welke mensen werken er voor de gemeente Terschelling? Waarom hebben ze hiervoor gekozen en wat is hun grootste drijfveer? In het interview ‘Collega aan het woord’ geeft één van onze collega’s antwoord op al deze, én andere vragen. Aan het woord collega Annesjouk Hoogeveen. Ze is 41 jaar, woont in Harlingen en werkt als teamleider ondersteuning van het team belastingen en financiën.

Vakantiegevoel tijdens een werkdag 

Sinds 4 jaar werkt Annesjouk voor gemeente Terschelling, en stapt ze gemiddeld 2 keer per week op de boot van Harlingen naar Terschelling. Gek genoeg was ze daarvoor nog maar één keer op Terschelling geweest voor een bezoek aan Oerol. “Ik ben er toen ook maar een uurtje geweest. Erg hè? Ik woon al sinds 2007 in Harlingen!”, zegt ze. Ondertussen kent ze het eiland als haar broekzak en brengt ze er elk jaar haar meivakantie door met haar ouders en haar man en kinderen. Annesjouk: “Dan werk ik ’s ochtends, en ’s middags gaan we samen leuke dingen doen.” Als je op zo’n mooie locatie werkt, dan kun je daar natuurlijk ook maar beter van profiteren. Ook tijdens haar werkdagen ervaart Annesjouk altijd een beetje vakantiegevoel. “Als ik van de boot af kom en het is mooi weer, dan is dat gewoon een cadeautje.”

Met veel plezier aan het werk

Hoe en waarom Annesjouk bij gemeente Terschelling is komen werken? Dat legt ze uit: “Ik werkte als accountant voor verschillende ondernemers. Op een gegeven moment dacht ik: ik ga nu richting de 40 en ik wil nog wel eens in een ‘andere keuken’ kijken.” Dat bleek een succes, want Annesjouk begint elke dag met plezier aan haar werkdag.

Binnen de gemeente ondersteunt Annesjouk andere teamleiders bij financiële vragen binnen hun afdeling. Daarnaast is ze betrokken bij het directieoverleg en voert ze controller overleggen voor gemeenschappelijke regelingen, waarin financiële stukken worden besproken. De uitdaging en de afwisseling vindt ze het allerleukst. “Ik hou ervan dat niet elke dag hetzelfde is. Binnen een kleine organisatie als gemeente Terschelling ben je bij allerlei verschillende zaken betrokken. Daarom is het ook een perfecte plek om te leren.” Annesjouk werkt op het gemeentehuis, maar ook vanuit huis én op de veerboot. “Op de boot kan ik rustig mails beantwoorden of stukken doorlezen, zodat ik me op kantoor kan focussen op afspraken. De bootkaartjes worden vergoed door de gemeente, dus ik heb niks te klagen.”

“Dat iedereen zo met me meeleefde, zal me altijd bijblijven. Dat vond ik zo mooi.”

Flexibel en betrokken

Niet alleen binnen het werk, maar ook privé wordt er altijd met je meegedacht binnen de gemeente. Annesjouk: “Tijdens mijn eerste werkweek brak mijn dochter haar arm. Een lastige situatie, want ze was nog maar 4 jaar en ik zat aan de andere kant van het water.” Gemeente Terschelling was flexibel, en maakte het mogelijk om twee weken volledig vanuit huis te werken, zodat Annesjouk alle tijd kreeg om er voor haar gezin te zijn. “Dat iedereen zo met me meeleefde, zal me altijd bijblijven. Dat vond ik zo mooi.”

Onderdeel van de gemeente

Hoe Annesjouk haar werkomgeving zou omschrijven? “Gezellig en sociaal. Binnen het team zijn we er echt voor elkaar.” Van tevoren werd ze door een vriendin gewaarschuwd dat ze als ‘niet-eilander’ wel eens buiten de boot zou kunnen vallen. Dat bleek nergens voor nodig te zijn. “Dat heb ik nooit zo ervaren. Ik ben gewoon mezelf gebleven en ik heb, ondanks dat ik in Harlingen woon, nooit het idee gekregen dat ik een buitenstaander ben. Integendeel: ik voel me onderdeel van gemeente Terschelling.”

Ben jij enthousiast en wil je net als Annesjouk aan de slag bij gemeente Terschelling? Klik dan door naar de vacatures en solliciteer!