Binnenkort ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking van uw pand. Misschien is de WOZ-waarde anders dan u dacht. Op de website van de gemeente  vindt u meer informatie over hoe we tot deze waarde komen: www.terschelling.nl/woz-waarde.

Het is mogelijk dat de WOZ-waarde van uw woning in 2023 hoger is dan vorig jaar. Volgens de wet moeten we kijken naar de prijs van verkochte woningen in het begin van het vorige jaar. Dus in dit geval op 1 januari 2022. Begin 2022 stegen de prijzen van verkochte woningen nog enorm. Dit kan tot gevolg hebben dat uw WOZ-waarde nu hoger uitvalt dan u zou denken.

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde, of heeft u een vraag over uw aanslagbiljet?
Neem dan eerst telefonisch contact op met de gemeente: 0562-446244. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur. En op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

We nemen dan samen met u het aanslagbiljet en/of het taxatieverslag door. Mocht er iets niet kloppen, dan leggen wij u uit wat u kunt doen.

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde?
Dan kunt u gratis binnen 6 weken na ontvangst van uw aanslagbiljet bezwaar maken. U kunt dit schriftelijk via de post doen of via de website: www.terschelling.nl/woz-waarde

Bezwaar maken: hoe werkt dat eigenlijk?
Bezwaar maken is eigenlijk heel simpel, kost u niet veel tijd en u kunt het zelf doen. Wel is het belangrijk om alvast goed na te denken over waarom u het niet eens bent met de WOZ-waarde. Deze informatie heeft u namelijk nodig om bezwaar te maken.

Schriftelijk
U stuurt uw schriftelijke bezwaar met uitleg waarom u bezwaar maakt naar: Gemeente Terschelling, Postbus 14, 8880 AA West-Terschelling.

Via de website
1. Om bezwaar te maken gaat u naar: www.terschelling.nl/woz-waarde. U klikt vervolgens op de link om bezwaar te maken;
2. U logt in met uw Digid;
3. Uw gegevens zijn al zoveel mogelijk ingevuld. Controleer of deze juist zijn;
4. Vervolgens selecteert u waartegen u bezwaar maakt en legt u uit waarom;
5. Tenslotte verstuurt u het bezwaarschrift. 

U ontvangt binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging en een uitleg hoe wij uw bezwaar verder gaan behandelen.