Bij gemeente Terschelling bestaat het college uit de burgemeester en twee wethouders. Het college wordt ambtelijk bijgestaan door de gemeentesecretaris.

Collegeleden

Wie is waar verantwoordelijk voor?

Iedere wethouder heeft een eigen portefeuille. Het college van burgemeester en wethouders maakt de plannen en het beleid voor de gemeente. De gemeenteraad is verantwoordelijk voor de financiën en beslist of de plannen doorgaan. Daarnaast voert het college wetten en regels van het Rijk en de provincie Fryslân uit.

Eilander spreekuur

Heeft u een vraag aan de burgemeester of één van de wethouders? Dan kunt u deze stellen tijdens het Eilander spreekuur. Elke woensdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur gaan de burgemeester en wethouders persoonlijk in gesprek met eilanders. U kunt een afspraak maken via bestuurssecretariaat@terschelling.nl of door te bellen naar 0562 – 446 231.

Ondernemersloket

Wilt u als ondernemers in gesprek met de burgemeester of een wethouder? Het ondernemersloket is iedere dinsdag tussen 17:00 en 18:00 uur. U kunt een afspraak maken via bestuurssecretariaat@terschelling.nl of door te bellen naar 0562 – 446 231.