De Terschellinger haven bestaat uit vijf onderdelen.

Kaart van de haven

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Kaart van de haven

Tekstversie

De Kom

Hier vind u de schepen rederij Noordgat, de KNRM en een gedeelte van de Terschellinger vissersvloot. Ook bevindt zich hier de ambulancesteiger. Het is voor andere schepen niet mogelijk in dit gedeelte van de haven af te meren.

Adres

De Kom, 8881 AC, West-Terschelling, NL

Veerhaven

Dit gedeelte is volledig ingericht om de veerschepen te kunnen bedienen. Rederij Doeksen vaart met verschillende type schepen. Het is niet toegestaan voor andere schepen om hier af te meren.

Adres

Haven West-Terschelling, 8881 EG, West-Terschelling, NL

Charterhaven

In dit gedeelte van de haven zijn twee grote steigers aangelegd waaraan de bruine vloot kan afmeren. Dit zijn de grote zeilschepen die met passagiers over het wad cruisen. Het toewijzen van de ligplekken wordt door de havenmeester geregeld. Deze ligplekken zijn niet vast en kunnen niet gereserveerd worden.

Adres

Willem Barentszkade 26, 8881 BD, West-Terschelling, NL

Werkhaven

In dit gedeelte van de haven kunnen tankers en vrachtschepen laden en lossen. De lange rechte kade en het ruim opgezette terrein eromheen maken het mogelijk voor bijvoorbeeld zandschepen hier hun lading makkelijk en veilig te lossen. Het is verboden de haven binnen te varen met een vaartuig groter dan L: 85 m, B: 12 m, D: 3,4 m.  De havenmeester kan ontheffing verlenen voor dit verbod.

Mocht u gebruik willen van de werkhaven, of wilt u een ontheffing aanvragen? Neem dan contact op met de havenmeester.

Adres

Werkhaven, 8881 GD, West-Terschelling, NL

Jachthaven

De jachthaven bevindt zich achterin de haven van Terschelling. De jachthaven wordt beheerd door de stichting Passantenhaven Terschelling en heeft een eigen havendienst. U kunt contact opnemen met de jachthaven via VHF 31 of telefonisch via 0562-443337. Meer informatie: www.jachthaventerschelling.nl.

Adres

Werkhaven 1, 8881 GD, West-Terschelling, NL