Vanaf 2023 doet ook gemeente Terschelling mee met Doortrappen. Doortrappen is een landelijk project om ouderen langer veilig te laten fietsen. Meer informatie kunt u hier(externe link) vinden. 

Op ons eiland organiseren we een aantal Doortrapevenementen: twee keer fietsen we (een deel van) de route en later in het jaar organiseren we een valpreventiedag. 

11 mei 2023

Op 11 mei fietsen we de hele Doortraproute op Terschelling. De Fietsersbond neemt u deze dag gratis mee op pad. Maar naast het fietsen van de route hebben we nog een verrassing voor u: iedere deelnemer kan gratis een zijspiegel op de fiets laten monteren. Zo kunt u veel makkelijker achter u kijken. Voor ouderen die niet meer zo graag op een normale fiets fietsen, neemt de Fietsersbond een aantal driewielfietsen mee. U kunt hier een stukje op fietsen en kijken of zo’n fiets bij u past.
 

  • We starten om 13:00 bij zorgcentrum de Stilen (Longway 2 in West -Terschelling). Een fietsdocent geeft uitleg over fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Daarna stappen we op de fiets. Bij slecht weer zijn we in de Sporthal West-Terschelling.
  • Rond 15:00 verwachten we terug te zijn. U kunt dan een driewielfiets testen of een fietsspiegel laten monteren.
  • Er is koffie en thee bij de start en finish.
  • Aanmelden is niet nodig. Zien we u op 11 mei?

Oktober/november 2023

In de maand oktober/november of in ieder geval ergens later in het jaar organiseren we valpreventie. We kiezen voor een moment later in het jaar omdat dan de periode met gladheid eraan zit te komen. U krijgt dan van een fysiotherapeut van het eiland uitgelegd hoe u de kans op vallen met de fiets zo klein mogelijk maakt. U kunt zich hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar: doortrappen@terschelling.nl. Houd deze pagina in de gaten voor de exacte datum en tijd.