Op deze pagina leest u alles over duurzaamheid. Onze ambities zijn groot. We willen in 2023 bijna de helft minder Co2 uitstoten dan in 2016. Om dit doel te bereiken werken we samen met inwoners en ondernemers. Wilt u meer weten over een regeling of een subsidie? Of wilt u een gesprek inplannen met een energiecoach? We helpen u graag verder.

Installatie zonnepaneel op dak

Gaat u verbouwen en wilt u uw huis verduurzamen?

Er is mogelijk subsidie beschikbaar. U vindt een overzicht van alle subsidies op de pagina Direct Regelen.

Wilt u isoleren?

De subsidieregeling isolatiemaatregelen is verlengd tot en met 31 december 2022. U kunt een subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en hoog-rendementsglas. Hoe u de subsidie aanvraagt vindt u op de pagina Direct Regelen. Heeft u een vraag over de subsidie? Dan kunt u terecht bij onze energiecoach.

Laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto? U kunt een laadpaal aanvragen(externe link) als u geen eigen oplaadmogelijkheid heeft en er geen laadpaal is in een straal van 250 meter.

Laag inkomen? Vraag een energietoeslag van 800 euro aan

Mensen met een lager inkomen die iedere maand energiekosten betalen, kunnen een eenmalige energietoeslag ontvangen. Deze toeslag is bedoeld om u tegemoet te komen door de stijging van de energiekosten. De toeslag kunt u nog aanvragen tot en met 31 december 2022. Meer informatie kunt u vinden op de website van Terschellingenergie via www.terschellingenergie.nl.(externe link)

Plan een afspraak met een energiecoach

Onze energiecoaches helpen u graag om u te helpen bij het verduurzamen van uw huis of bedrijf. Ze komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en geven advies over beschikbare subsidies. Een advies van de energiecoach is gratis.

Dirk Lintmeijer

Energiecoach voor inwoners
Dirk Lintmeijer
energiecoach@terschelling.nl

''We betalen elk jaar meer voor gas, elektriciteit en water. Door hier minder gebruik van te maken, kun je dus flink wat geld besparen. Maar hoe doe je dat? Daar help ik je graag mee. Ik kom binnenkort bij je thuis langs om je bespaartips te geven. Ook geef ik je advies over welke aanpassingen jij aan jouw huis kunt doen.''

Energiecoach voor ondernemers
Willemijn Steentjes
willemijn@terschellingenergie.nl

Duurzaam ondernemen hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Het biedt ook kansen, en op termijn zelfs kostenbesparing. Dat is de belangrijkste boodschap van MKB energiecoach Willemijn Steentjes. “Er gebeurt op het eiland al heel veel op het gebied van duurzaamheid. Heb je als ondernemer vragen of wil je weten over wat er allemaal mogelijk is, neem dan vooral contact met mij op.”