Naast dat we nu natuurlijk massaal echt gaan sporten, hebben duizenden mensen zich al ingeschreven via IkPas.nl voor Dry January. Dry January is een challenge met jezelf: kun jij 30 dagen lang alcohol laten staan?

Alcohol drinken is heel normaal in onze samenleving. Bij ieder sociaal of ontspannen moment drinken we al snel een paar glazen. Maar zo normaal is dat eigenlijk niet. Alcohol zou geen gewoonte moeten zijn, maar een bewuste keuze. En bovendien is het, als een van de weinige legale drugs, ook nog eens slecht voor je lichaam.

Medewerkers van de gemeente houden ook best van een borrel. Wij zijn niet heiliger dan de paus. Maar we hebben besloten om de challenge aan te gaan om te kijken wat het met ons doet. Wij schenken daarom geen alcohol tijdens de nieuwjaarsreceptie en ook niet na de gemeenteraadsvergaderingen. Daarnaast doen een aantal collega’s mee aan Dry January. We moedigen onze inwoners ook aan om mee te doen!

Een maand geen alcohol drinken heeft een aantal fijne voordelen:

- 62% van de deelnemers voelt zich mentaal en fysiek fitter
- 64% vindt het, na de stopmaand, makkelijker om in het vervolg eens nee te zeggen tegen alcohol
- 32% van de deelnemers verliest gewicht
- 55% slaapt beter

En dit al na slechts 30 dagen! Ben jij benieuwd wat 30 dagen geen alcohol nog meer voor je kan doen? Check het op de website van IkPas: https://ikpas.nl/waarom-meedoen/(externe link)

Doe jij mee met Dry January? Schrijft je dan hier in: https://ikpas.nl/(externe link) We verloten een exemplaar van het boek ‘Mocktails’ onder alle inwoners die zich hebben ingeschreven. Dit is een leuk boek met recepten van de lekkerste alcoholvrije cocktails. Om mee te doen stuur je een e-mail met je bewijs van inschrijving (een screenshot bijvoorbeeld) en je naam, adres en telefoonnummer naar: gemeente@terschelling.nl. Wij laten na 31 januari weten wie het boek heeft gewonnen.

Voor nu wensen we jullie en onszelf alvast fijne feestdagen!