Weet u dat u elke week in gesprek kunt met het college van de gemeente Terschelling? Op woensdag is er tussen 09.00 en 10.00 uur spreekuur voor eilanders. Elke dinsdag, tussen 17.00 en 18.00 uur zijn ondernemers welkom die een gesprek met de wethouder willen.

Wilt u in gesprek met een wethouder of met de burgemeester? Dat kan wanneer u zich vooraf aanmeldt. Dat kan via mail of telefonisch via 0562 – 446 231. Een gesprek duurt maximaal 15 minuten. Als er afspraken gemaakt worden, krijgt u daar binnen vier weken een reactie op, telefonische of schriftelijk. Een collegelid kan overigens geen invloed uitoefenen op zaken waarvoor wettelijke beroeps- of bezwaarschriftenprocedures gelden. Daar zijn het eilanderspreekuur en ondernemersloket ook nadrukkelijk niet voor bedoeld. Om er zeker van te zijn dat u bij het juiste collegelid terecht komt en die zich goed kan voorbereiden, dient u bij het maken van een afspraak aan te geven over welk onderwerp het gesprek gaat.

  • Ondernemersloket        elke dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur
  • Eilanderspreekuur        elke woensdag tussen 09.00 en 10.00 uur

In vakantieperiodes zijn er geen spreekuren.

De Nationale Ombudsman heeft spelregels opgesteld voor het opnemen van een gesprek met de overheid. De gemeente Terschelling onderschrijft deze spelregels.