Weet u dat u elke week in gesprek kunt met het college van de gemeente Terschelling? Op woensdag is er tussen 09.00 en 10.00 uur spreekuur voor eilanders. Elke dinsdag, tussen 14.00 en 15.00 uur zijn ondernemers welkom die een gesprek met wethouder Hoekstra willen.

Eilander spreekuur

Wilt u als eilander de burgemeester of wethouder spreken? Meldt u dan voor het eilander spreekuur. Dat kan via mail of telefonisch via 0562 – 446 231. Een gesprek duurt maximaal 15 minuten. Om er zeker van te zijn dat u bij het juiste collegelid terecht komt en die zich goed kan voorbereiden, dient u bij het maken van een afspraak aan te geven over welk onderwerp het gesprek gaat.

  • Eilanderspreekuur: elke woensdag tussen 09.00 en 10.00 uur
  • In vakantieperiodes zijn er geen spreekuren.

De Nationale Ombudsman heeft spelregels opgesteld voor het opnemen van een gesprek met de overheid. De gemeente Terschelling onderschrijft deze spelregels.

Ondernemersloket

Naast het eilander spreekuur, is er ook een ondernemersloket. Hierin kunt u als ondernemer de wethouder Economische Zaken spreken over ondernemerszaken. Ook als u vragen hebt over vergunningen, subsidies, of het starten of vestigen van een onderneming. 

  • Ondernemersloket: elke maandag tussen 16.00 en 17.00 uur.
  • Voor beide soorten afspraken, eilander spreekuur en ondernemersloket, geldt dat een collegelid geen invloed kan uitoefenen op zaken waarvoor wettelijke beroeps- of bezwaarschriftenprocedures gelden.

  • Het ondernemersloket is in principe op maandag tussen 14.00 en 15.00. In overleg kan een aparte afspraak ingepland worden. U kunt een afspraak maken via bestuurssecretariaat@terschelling.nl of door te bellen naar 0562 445 231