Wat is het?

Heeft u vragen of problemen die te maken hebben met werk, financiën, zelfredzaamheid en/of jeugdzorg? Of heeft u zorgen over iemand uit uw omgeving? Dan kunt u contact opnemen met het Eilandteam.

De medewerkers van het Eilandteam hebben veel kennis en ervaring op het gebied van jeugd, zorg en welzijn. Het team heeft korte lijnen met hulpverleningsorganisaties en een breed netwerk, waardoor de medewerker u kan ondersteunen in het vinden van de juiste hulp.

Het uitgangspunt is het versterken van eigen kracht en behoudt van grip op uw leven. De medewerkers denken met u mee over een passende oplossing voor uw probleem. Zij zijn er om de ondersteuning en zorg voor u als inwoner van Terschelling overzichtelijk te maken.

Denk u erover om naar het eiland te verhuizen en heeft u een hulpvraag? Dan kunt u vooraf contact opnemen met het Eilandteam om u te laten informeren over de faciliteiten en mogelijkheden op het eiland.

Contactgegevens

Het Eilandteam is op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar via tel.nr. 0562 - 446244, e-mailadres: eilandteam@terschelling.nl

Bij spoed

Neem contact op met de crisisdiensten als u met spoed hulp nodig hebt. De crisisdiensten, zoals de politie, huisartsenpraktijken en Spoed4jeugd blijven het eerste aanspreekpunt voor ernstige situaties.

  • Voor jeugd: Spoed4Jeugd, tel. 0800 - 77 63 345
  • Voor volwassenen: huisartsenpraktijk West Terschelling, tel. 0562 - 44 33 33 of huisartsenpraktijk Midsland 0562 - 448 222. De arts kan bij crisis zo nodig de GGZ inschakelen.
  • Politie: 0900 - 88 44
  • Spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situatie: 112

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Maakt u gebruik van de Wmo of de Participatiewet? En heeft u vragen of problemen met betrekking tot uw zorg, uw gemeente of uw eilandteam? Dan kunt u een onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen, hieraan zijn voor u geen kosten verbonden. Dit kan bij MEE of bij Zorgbelang

Zorgbelang

U kunt een cliëntondersteuner bereiken via ocosd@zorgbelang-fryslan.nl of via telefoonnummer 085 4832432. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zorgbelang-fryslan.nl(externe link)

MEE

U kunt een cliëntondersteuner bereiken via aanmeldpunt@meenoord.nl of via telefoonnummer 088 023 11 00. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Meenoord.nl(externe link)