Het verbruik van elektriciteit is de laatste jaren toegenomen, ook op Terschelling. Om in de toekomst veilig en betrouwbaar elektriciteit te kunnen blijven leveren, moet het elektriciteitsnetwerk tussen West-Terschelling en Midsland-Noord worden uitgebreid. Deze werkzaamheden worden in opdracht van netbeheerder Liander uitgevoerd door Verkley.

Elektriciteitskabel uit de muur

Naast het leggen van de nieuwe kabels, worden de twee transformatorstations aan de Zwarteweg (West-Terschelling) en de Heereweg (Midsland-Noord) vervangen. De werkzaamheden vinden plaats in de periode 31 oktober t/m april 2023. Als inwoner wordt u geïnformeerd voordat er in uw straat of bij u in de buurt wordt gestart met het werk. 

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden. 

Veelgestelde vragen

Waarom moet het elektriciteitsnetwerk worden uitgebreid?

De behoefte aan stroom wordt steeds groter. We willen in de toekomst een betrouwbaar energienetwerk houden, ondanks de grotere druk op het netwerk. Daarom moet het elektriciteitsnetwerk worden uitgebreid.

Waar wordt er precies aan het netwerk gewerkt?

Het netwerk wordt tussen West-Terschelling en Midsland-Noord uitgebreid. Ook worden het transformatorstation aan de Zwarteweg en de Heereweg vervangen. Op het onderstaande kaartje ziet u op waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Op deze plekken werkt Liander aan het netwerk

Heb ik ook last van de werkzaamheden?

De werkzaamheden vinden plaats in de stoepen, parkeervakken, bermen en fietspaden. Deze plaatsen liggen dus deels tijdelijk open. Woningen en bedrijfspanden blijven bereikbaar.

Het kan gebeuren dat u last heeft van de werkzaamheden. Wel doen we ons best om de overlast tot een minimum te beperken.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de werkzaamheden?

Voordat de werkzaamheden beginnen, krijgt u van de firma Verkley een brief. In deze brief leest u wanneer er gewerkt wordt en hoe lang dit duurt.

Waar kan ik terecht als ik meer informatie wil?

Voor technische vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Verkley. Robin Douma is uitvoerder en is te bereiken via 06 8210 6992 en robin.douma@verkley.nl. Voor andere vragen is Monique Fransman (omgevingsmanager) bereikbaar via 06 1095 7607 of monique.fransman@verkley.nl.