De overheid heeft besloten om mensen met een lager inkomen bij te staan in de energiekosten. Dit heet de energietoeslag. De energietoeslag was een bedrag van 800 euro, maar dit is met 500 euro verhoogd. In totaal kunnen mensen die voldoen aan de voorwaarden dus 1300 euro toeslag krijgen.

Heeft u al eerder 800 euro gekregen? Dan krijgt u het restbedrag van 500 euro automatisch gestort. Dit gebeurt half oktober.

Heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd, maar voldoet u wel aan de voorwaarden? Dan kunt u het nog aanvragen. U krijgt dan ineens 1300 euro gestort.

Heb ik recht op energietoeslag of niet?

Inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum hebben recht op energietoeslag. Maar hoe hoog uw inkomen maximaal mag zijn, hangt van uw situatie af. Op de website(externe link) van De Dienst Noardwest Fryslân kunt u uitzoeken of u recht heeft op de energietoeslag of niet.

Ik heb wel recht, maar heb de toeslag nog niet aangevraagd. Wat moet ik doen?

U kunt de energietoeslag nog aanvragen. U krijgt dan geen 500 en 800 euro, maar de 1300 euro in één keer. Kijk hier(externe link) voor meer informatie over het aanvragen.