Water en elektra

Op onze steigers vindt u verschillende elektriciteitskasten en watertappunten. Water en elektra kunt u aanzetten via de walstroomapp. 

Douche en wc

U vindt het douchegebouw op het werkhaventerrein. Hier vindt u de warmwaterdouches en de toiletten. De douches werken met losse euro’s. Tijdens de openingstijden kunt u eventueel geld wisselen op het havenkantoor.

Brandstof

In de werkhaven is er een mogelijkheid om te bunkeren. U kunt hiervoor contact opnemen met “Smit olieproducten “op Terschelling.

Afval/Bilgewater

Bij de 2 oplopen van onze steigers en in de hoek van de haven, tegenover het vvv-kantoor, staan restafvalbakken voor huishoudelijk scheepsafval. Deze kunt u bedienen met een Omrin milieupas, die u kunt aanvragen op het havenkantoor.

In het hoogseizoen worden er extra bakken geplaatst bij het havenkantoor. Maak gebruik van deze bakken en laat het afval niet naast een volle container staan.

Karton en glas worden op het eiland apart ingezameld. De containers hiervoor vindt u aan het begin van de Molenstraat.

U kunt met de vuilwaterpompen op de steigers het “grijswater” (douche- en toiletwater) uit uw vuilwatertank pompen. Deze vuilwaterpomp kunt u bedienen met een Pompsepkey. Het schip dient wel van een speciale aansluiting te zijn voorzien. Deze kunt u bij het havenkantoor ophalen. Het lozen van het grijswater in de haven is niet toegestaan.

Helaas is het op Terschelling niet  mogelijk om uw bilgewater te laten verwijderen.