Iedereen op Terschelling weet: het is hier prachtig om te fietsen. Of je nu op het eiland woont, een dagje op bezoek bent of hier langer vakantie viert: iedereen gebruikt de fiets om zich te verplaatsen. Maar we zijn met veel, dus om te zorgen dat we veilig fietsen én onze dorpen mooi houden, is het belangrijk om rekening met elkaar te houden.

Fiets parkeren in de dorpen

Kom je op de fiets naar Midsland of naar West-Terschelling? Parkeer je fiets dan op een fietsparkeerplaats. Je vindt de locaties in de kaartjes hieronder. Links staan de fietsparkeerplaatsen in Midsland en in de afbeelding rechts staan de fietsparkeerplaatsen in West-Terschelling. 

Parkeer je fiets niet in de straten. We willen de straten veilig én netjes houden. De hulpdiensten moeten er altijd langs kunnen. Bewoners en ook de winkels en horecazaken ervaren overlast als je je fiets op straat zet. Als je je fiets gewoon op straat zet, kan deze worden verwijderd.

In de dorpsstraten van West-Terschelling en Midsland mag je alleen wandelen. Stap dus altijd van je fiets af en houd rekening met de wandelaars. 

De regels in het kort

  • Fietsen en mountainbiken is alleen toegestaan op de fietspaden. Rijd je met je fiets op de autoweg? Dan riskeer je een boete.
  • De fietspaden zijn op sommige plekken smal. Houd rekening met elkaar als je elkaar passeert: helemaal als je een bakfiets hebt.
  • In de dorpen vind je speciale plekken om je fiets te parkeren
  • Fietsen in de dorpsstraten is niet toegestaan.
  • Plaats je fiets op het strand in de daarvoor bestemde fietsenrekken. Neem je fiets niet mee het strand op.

Houd rekening met elkaar op de paden

Heerlijk toeren door de bossen en de duinen: op naar het strand of één van de dorpen. Op sommige plekken zijn de fietspaden smal. Houd daarom rekening met elkaar als je elkaar passeert. Blijf altijd op de fietspaden en rijd nooit op de autoweg. Doe je dit wel? Dan riskeer je een boete.

Fiets parkeren bij strandopgangen en natuurgebieden

Bij de strandopgangen en de ingang van de natuurgebieden vind je rekken waar je je fiets kunt parkeren. Parkeer je fiets nooit in de duinen en neem je fiets niet mee het strand op. Het is voor de hulpdiensten héél belangrijk dat je je fiets op de goede plek neerzet. Als er een ongeluk gebeurt of er brand is, moeten zij altijd snel ter plaatse kunnen zijn.