In 2029 lopen de huidige concessies voor het personenvervoer en de Friese Waddeneilanden af. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is daarom begonnen met de voorbereidingen voor concessies die ingaan vanaf 2029. Om dit proces uit te leggen en aan te geven hoe je mee kunt denken over de concessies organiseert het ministerie informatiebijeenkomsten op zaterdag 6 april op Terschelling.

Informatiebijeenkomst op 6 april

Op zaterdag 6 april zijn medewerkers van het ministerie tussen 12.00 en 14.00 uur aanwezig in Het Dorpshuis – Ons huis op de Torenstraat 42 om jou persoonlijk te woord te staan en je vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig.

Voorlichtingsbijeenkomsten Dokkum en Harlingen 

Op 25 en 26 maart waren er bijeenkomsten in Dokkum en Harlingen. De bijeenkomst van 26 maart is terug te kijken via deze link(externe link).

Meer informatie over de bijeenkomst op Terschelling, zoals uitleg over het proces dat leidt tot de concessieverlening, vindt u op de website van het Platform Participatie(externe link).

Geef jouw mening

Wil je aangeven wat voor jou belangrijk is voor de Friese Waddenveren? Geef dan vóór 29 april 2024 jouw inbreng via het Platform Participatie(externe link). Daar vind je een concept Nota van Uitgangspunten, waar je op kunt reageren. Ook kun jij je aandachtspunten meegeven voor het Programma van Eisen, dat op basis van de Nota van Uitgangspunten zal worden opgesteld.  

Inzage stukken op het gemeentehuis

De concept Nota van Uitgangspunten staat niet alleen online, maar ligt ook ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis. 

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Om bewoners, ondernemers en andere betrokkenen op de hoogte te houden, verstuurt het ministerie bij belangrijke ontwikkelingen een nieuwsbrief. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar waddenveren@minienw.nl met als onderwerp “Aanmelden nieuwsbrief Friese Waddenveren”. 

Meer informatie(externe link)