Wilt u als inwoner, organisatie of bedrijf raadsleden toespreken in een commissievergadering? Dat kan! Neem hiervoor contact op met de griffie. Kijk bij contact (externe link)voor de contactmogelijkheden.

Aan inspreken zijn wel een paar regels verbonden:

  • Inspreken kan alleen in commissievergaderingen. Bij geagendeerde agendapunten maar ook over andere onderwerpen
  • Aanmelden voor inspreken kan door dit voor de vergadering bij de griffier te melden. Dit kan door te bellen of via e-mail.
  • De totale inspreektijd per vergadering is een half uur. De maximale spreektijd is vijf minuten per persoon. Zijn er meer dan zes insprekers, dan wordt de beschikbare tijd verdeeld onder het aantal insprekers
  • In de raadszaal wordt respectvol met elkaar omgegaan. De raadscommissie accepteert geen beledigingen in uw inspraak. Als u zich hier niet aan houdt, zal de voorzitter u het woord ontnemen;
  • Het is van belang uw inspraak op te schrijven. U kunt deze dan na uw inspraak afgeven bij de griffie. Die voegt uw inspraak toe aan het verslag van de vergadering.

* Wilt u inspreken over een onderwerp dat niet op de agenda van de commissie staat? Dat kan! Iedere commissievergadering begint met spreekrecht voor niet-geagendeerde onderwerpen. De commissieleden luisteren naar u en kunnen aanvullende vragen stellen. Om te bepalen wat zij met de informatie gaan doen, hebben de commissieleden tijd nodig. Daarom wordt het onderwerp verder niet inhoudelijk behandeld tijdens de vergadering.