Stichting Bunkerbehoud Terschelling, Vereniging Ons Huis en Stichting Terschellings Oerol Festival ontvangen een financiële bijdrage uit het Klimaatfonds Terschelling Vlieland. Hiermee kunnen ze hun duurzame projecten verwezenlijken. In dit nieuwsbericht lees je meer over de drie projecten.

Nieuwe zonnepanelen Bunkermuseum

Stichting Bunkerbehoud Terschelling ontvangt een financiële bijdrage voor het uitbreiden van het aantal zonnepanelen bij het Bunkermuseum. Met dertig nieuwe zonnepanelen verminderen ze de uitstoot van CO2 en is de stichting financieel weerbaarder tegen schommelingen in energieprijzen. 

Verduurzaming en renovatie dorpshuis Ons Huis

Vereniging Ons Huis gaat met de financiële bijdrage aan de slag met de verduurzaming en renovatie van het dorpshuis Ons Huis in West-Terschelling. Het dorpshuis wordt verduurzaamd en krijgt installaties om van het gas af te komen. Daarnaast wordt de voorgevel gerestaureerd, de woning opgeknapt en de zaal gerenoveerd en opnieuw ingericht.

Zelfvoorzienende Terschellinger evenementen

Stichting Terschellings Oerol Festival ontvangt een financiële bijdrage om de Terschellinger evenementen meer zelfvoorzienend te maken. Door het aanleggen van een stroomvoorziening bij de parkeerplaats paal 8 is deze locatie geschikt voor activiteiten, zonder dat er een aggregaat nodig is. Daarnaast verminderen ze het aantal transportbewegingen door de aanschaf van mobiele toiletten, (fiets)hekken, een tribune en servies. Stichting Terschellings Oerol Festival onderhoudt en beheert de materialen en stelt deze tegen een vergoeding ook ter beschikking aan andere eilander evenementen.

Over het klimaatfonds

Het Klimaatfonds is een initiatief van Rederij Doeksen, in samenwerking met gemeente Terschelling en gemeente Vlieland. Tweemaal per jaar kunnen organisaties op Terschelling en Vlieland een aanvraag doen voor een duurzaam project op een van de eilanden. 

Kijk voor meer informatie over het fonds op de website van Klimaatfonds Terschelling Vlieland.