Collega aan het woord: medewerker teamondersteuning Martine

Werken bij een gemeente op een eiland: hoe is dat eigenlijk? Welke mensen werken er voor de gemeente Terschelling? Waarom hebben ze hiervoor gekozen en wat is hun grootste drijfveer? In het interview ‘Collega aan het woord’ geeft één van onze collega’s antwoord op al deze, én andere vragen. Aan het woord collega Martine Fleminks. Ze is 27 jaar, woont op Terschelling en biedt zakelijke ondersteuning rondom subsidies en juridische vraagstukken.

Van Amsterdam naar Terschelling

Martine heeft niet altijd op Terschelling gewoond; ze is geboren en getogen in Amsterdam. Toch heeft ze altijd een connectie gehad met het eiland. “We gingen vroeger vaak op vakantie naar Terschelling en vanaf mijn veertiende ging ik er ook werken, bij een strandpaviljoen.” Dat ze op Terschelling wilde wonen, dat wist Martine al jarenlang. De ‘grote stap’ bleef eerst nog uit, maar uiteindelijk hakte ze de knoop door en ruilde ze de randstad in voor het eilandleven. Daar heeft ze geen moment spijt van gehad. “Ik voel me hier thuis. Dat gevoel heb ik in Amsterdam nooit gehad. Het is daar voor mij te druk, te gehaast en te onpersoonlijk. Ik hou juist van de rust, de natuur en het strand”, vertelt Martine. Twee jaar na de verhuizing heeft ze, als kers op de taart,  ook nog de liefde gevonden op het eiland.

Een uitdagende en veelzijdige baan

Na een aantal jaren in de horeca, zocht Martine een nieuwe uitdaging. In eerste instantie solliciteerde ze voor de functie als baliemedewerker bij gemeente Terschelling, maar dit bleek niet de meest geschikte functie voor haar te zijn. “Ik ben erg ambitieus en in die specifieke functie is niet veel groei mogelijk. We kwamen tot de conclusie dat dit niet de perfecte functie voor mij was.” Omdat er wel een goede klik was, werden haar gegevens bewaard. Enkele weken later hadden ze weer contact, want er kwam er een interessante functie vrij voor Martine.

“Als je iets echt wilt en vertrouwen hebt in jezelf, dan kun je het bij Gemeente Terschelling bereiken.”

Martine is nu onderdeel van team Staf, waar ze bij allerlei verschillende zaken betrokken is. “Dat is het leukste aan mijn functie en ook het grote voordeel van werken bij gemeente Terschelling. Ik ondersteun de juridische afdeling, maar ik houd me ook bezig met subsidies en verschillende interne projecten.” Hierdoor kan Martine ontdekken wat ze interessant vindt en zich hier verder in verdiepen. Zo heeft ze inmiddels een opleiding gevolgd om meer te leren over bestuursrecht. “Ik kon vrijwel meteen nieuwe werkzaamheden oppakken”, zegt ze enthousiast.

Laat je niet afschrikken

Bij de gemeente wordt verwacht dat je hard werkt, maar daar krijg je ook veel voor terug. Denk aan goede begeleiding en de mogelijkheid om thuis te werken en een studie te volgen. “Als je nog nooit voor de overheid gewerkt hebt, betekent dat niet dat je niet bij een gemeente kunt werken. Kijk maar naar mij”, zegt Martine. “Als je iets echt wilt en vertrouwen hebt in jezelf, dan kun je het bij Gemeente Terschelling bereiken. Je hoeft niet 1-op-1 te matchen met een vacature, want je krijgt de ruimte om nog veel leren. Laat je dus niet afschrikken.” 

Hard werken, maar ook gezelligheid

Wat Martine als eerst opviel binnen de organisatie? Dat iedereen heel hard werkt, zegt ze met een lach. “Je kent de verhalen over ambtenaren, maar als je er middenin zit, kom je erachter dat het tegenoverstelde waar is.” Ondanks het harde werken is er wel altijd tijd voor een gezellig praatje. Op kantoor, maar ook tijdens het thuiswerken, is er veel contact tussen de collega’s. Hierdoor heerst er een fijne sfeer binnen het team.

Ben jij enthousiast en wil je net als Martine aan de slag bij gemeente Terschelling? Klik dan door naar de vacatures en solliciteer! 

Of ben jij benieuwd naar het verhaal van onze andere collega’s? Klik door naar het verhaal van Ruth en lees meer over haar motivatie, mooiste momenten én de gemeente als werkgever.