Hoe zie jij de toekomst van Terschelling? Wil je dat er in de toekomst meer toeristen naar het eiland komen of kies je liever voor de natuur? Hoe kijk jij aan tegen duurzaamheid? Vind je dat er meer woningen moeten worden gebouwd? En wat voor woningen dan en voor wie? 

Denk mee over de toekomst van Terschelling

Gemeente Terschelling nodigt alle inwoners uit om mee te denken over de toekomst van het eiland. We hebben hiervoor een vragenlijst gemaakt die je via onderstaande link kunt invullen.

Vul de vragenlijst in(externe link) 

Denk mee tour

Naast de online vragenlijst gaan we zaterdag 3 juni over het eiland om in gesprek te gaan over de toekomst van Terschelling. Zien we jou op één van onderstaande momenten? 

  • 10.00 – 12.00 uur: het plein bij de Jumbo in Formerum
  • 12.30 – 14.00 uur: bij de Hervormde Kerk en de winkelstraat Oosterburen in Midsland
  • 14.30 – 16.00 uur: het plein bij de Brandaris

En daarna?

De resultaten van alle ingevulde vragenlijsten en de gesprekken gaan we samenvoegen. Daar komen onderwerpen uit die heel goed gaan, maar ook onderwerpen waar we mee aan de slag moeten. Op basis hiervan stellen we een aantal opgaven op en daarmee komen we in het najaar bij jullie terug. Dan willen we graag samen met jullie verder nadenken over de opgaven waar we voor staan om zo samen te komen tot onze ideale toekomst voor Terschelling. Uiteindelijk gaan we die toekomst vastleggen in de omgevingsvisie. Dat wordt ons plan voor de toekomst van het eiland.