De gemeente vindt het belangrijk dat uw zorgverzekering aansluit bij uw zorgwensen en dat u alleen betaalt voor zorg die u nodig heeft. Daarom is het goed om elk jaar te kijken of uw verzekering nog bij uw wensen past. Om dat makkelijker te maken, hebben wij samen met Poliswijzer.nl een digitale vergelijkingshulp gemaakt. 

Deze digitale vergelijkingshulp vindt u op www.poliswijzer.nl/terschelling(externe link). Hier kunt u eenvoudig alle zorgverzekeringen van Nederland met elkaar vergelijken. Geef aan welke zorg u nodig heeft. Of beantwoord een paar simpele vragen via de Keuzehulp. U krijgt dan advies over de zorgverzekering die het beste bij uw wensen past met de laagste premie. 

Heeft u hulp nodig bij het vergelijken? 

  • Wilt u graag dat iemand u helpt met het kiezen van een zorgverzekering? Vraag dan gratis advies aan de adviseurs van Poliswijzer. U kunt op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bellen of appen naar 050- 2111 456. U betaalt alleen de gebruikelijke belkosten.
  • Wilt u hulp bij het invullen van Poliswijzer.nl? Maak een gratis afspraak met het Eilandteam Terschelling via eilandteam@terschelling.nl of 0562 446 244. Het is handig om uw huidige zorgpolis mee te nemen naar het gesprek. 

De Gemeentepolis AV Frieso

Voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten hebben wij de Gemeentepolis AV Frieso. Deze verzekering heeft een groot zorgpakket en u krijgt van de gemeente korting op de premie. Op www.sozawe-nw-fryslan.nl/av-frieso staan de premie en de voorwaarden voor de AV Frieso. Daar leest u ook hoe u deze zorgverzekering kunt aanvragen. Heeft u vragen over de AV Frieso? Neem dan contact op met De Dienst Noardwest Fryslân via 0517 – 380 200. De Dienst is bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur of mail naar contact@sozawe-nw-fryslan.nl