GGD Fryslân is op maandag 5 juni met een gecombineerde pop-up vaccinatielocatie aanwezig op Maritiem Instituut Willem Barentsz in West-Terschelling. Op deze pop-up kan iedereen die geboren is tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003, en nog niet (volledig) gevaccineerd is tegen HPV, de HPV-vaccinatie krijgen. Daarnaast kan iedereen van 12 jaar en ouder de herhaalprik tegen corona hier krijgen.

HPV-vaccinatie

Dit jaar kan iedereen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 zich gratis laten vaccineren tegen HPV. U heeft twee prikken nodig en hier moeten 6 maanden tussen zitten (minimaal 150 dagen). Alleen in 2023 zijn de vaccinaties gratis, dus het is belangrijk om de eerste vaccinatie op tijd te halen. Het HPV-vaccin beschermt tegen 6 soorten kanker: kanker in de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoeder.

Herhaalprik tegen corona

Iedereen van 12 jaar en ouder met een afgeronde basisserie tegen corona kan een herhaalprik krijgen. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik. De vaccinatie is gratis. Heeft u al een herhaalprik gehad na 18 september 2022? Dan bent u op dit moment voldoende beschermd en kunt u niet nog een prik krijgen. 

Afspraak maken

Maak voor uw HPV-vaccinatie een afspraak via www.hpvafspraak.nl. Voor uw coronavaccinatie maakt u een afspraak via www.planjeprik.nl. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de afspraak. 

Ook bent u van harte welkom als u nog vragen heeft over HPV- of coronavaccinaties. De arts beantwoordt ze graag.