Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok heeft op het provinciehuis in Leeuwarden op vrijdag 29 december mr. R.S. Cazemier beëdigd als waarnemend burgemeester van Terschelling. Cazemier volgt C.M. van de Pol op die voorgedragen is als burgemeester van Castricum. Cazemier begint op 2 januari en blijft aan tot de benoeming van een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester. De commissaris van de Koning heeft tot deze procedure besloten in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Terschelling.

In een beknopte profielschets heeft de delegatie bestaande uit de fractievoorzitters van Terschelling aangegeven een ervaren burgemeester te willen die voor langere tijd beschikbaar is en ervaring heeft met kleinschalige gemeenten. Partijkleur was geen afwegingsfactor. De commissaris van de Koning heeft beschikbare kandidaten aan de hand van deze criteria beoordeeld.  

Commissaris van de Koning Brok: “Ik zie het als een groot voordeel dat de heer Cazemier ervaring heeft in twee gemeenten in het Waddengebied: Ameland en de voormalige gemeente Dongeradeel. De samenwerking tussen de Waddeneilanden zit in een stijgende lijn en de benoeming van de heer Cazemier kan daaraan een nieuwe impuls geven.”

Cazemier woont in Boelenslaan en is een ervaren bestuurder. Hij was burgemeester van Ruinerwold (1991 - 1994), Ameland (1994 – 2000), Dongeradeel (2000 – 2008), Dinkelland 2009 – 2016) en Krimpenerwaard (2016 – 2022) Van 2008 tot 2009 was Cazemier directeur van Omrop Fryslân.