Ontdek de Friese Waddeneilanden eens op een andere manier. Waan je een detective, ga op een eigentijds avontuur op de eilanden en los de (fictieve) misdaad op. Dat kan vanaf nu via de door City Sherlocks voor de Friese Waddeneilanden ontwikkelde speur- en puzzelroutes. Leuk en geschikt voor jong en oud.

Deelnemers aan de routes worden uitgedaagd om via aanwijzingen de weg te vinden en onderweg zoekopdrachten, kennisvragen, foto-opdrachten, rekenvragen, etc. op te lossen. Hiermee verdienen ze aanwijzingen om aan het eind van de route de eindopdrachten/misdaad op te lossen. Intussen komen de deelnemers speurenderwijs meer over het heden en verleden van de eilanden te weten en ontdekken ze de highlights.

Op Vlieland gaan de deelnemers in en rond het dorp Oost-Vlieland op zoek naar het verdwenen Lutinegoud. Op Ameland moet in en rond Nes de brutale barnsteefroof worden opgelost. Schiermonnikoog mist een gestolen klooster kelk en op en rond West-Terschelling wordt er naar de verstopte jutterschat gespeurd. 

Hoe werkt het? Alles wat nodig is, is een opgeladen mobiele telefoon. Geen gedoe met routes downloaden, printen of wachten tot een er een gids voor een rondwandeling beschikbaar is. Gewoon/simpelweg op ieder gewenst moment de app in de App Store of Google Play downloaden, de app openen, de gewenste route kiezen, aanschaffen en gaan.

De route kost € 7,99 en kan voor dat bedrag met meerdere personen gelopen worden.

Op vrijdag 31 maart 2023 verricht wethouder Jeltje Hoekstra van gemeente Terschelling om 13.30 uur in het VVV kantoor (Willem Barentszkade 19a West-Terschelling) van Terschelling de openingshandeling.

Voor nadere informatie zie: www.citysherlocks.nl.