Wat is het?

Regels strandrijden

  • Om op het strand te mogen rijden heeft u een ontheffing nodig. U moet in het bezit zijn van een rijbewijs en u dient de ontheffing fysiek/geprint en leesbaar achter de voorruit geplaatst te hebben.
  • Per kenteken kan er één ontheffing worden aangevraagd. Op deze ontheffing kunnen meerdere personen worden vermeld. De eerste aanvrager is tevens eigenaar de auto en kiest het aanvraagformulier dat van toepassing is.
  • Vanaf 1 oktober mag er beperkt op het strand gereden worden. Dat kan tussen paal 3 en paal 25 en alleen tussen 18.00 uur ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends. De Noordsvaarder is dan nog gesloten.
  • Van 1 november t/m 31 maart mag er overal op het strand gereden worden, dus ook overdag en over de Noordsvaarder langs de gele paaltjes.
  • Tijdens de kerstvakantie is het verboden om tussen 10.00 en 16.00 uur op het strand te rijden tussen paal 8 en paal 18.
  • Op het moment dat het maximale aantal ontheffingen is bereikt, kunt u geen ontheffing meer aanvragen.  

Een volledig overzicht van alle voorwaarden staan genoemd in de ontheffing. Er vinden met grote regelmaat controles plaats door gemeente, politie en Staatsbosbeheer.

Direct regelen

Er zijn nog een aantal strandrijontheffingen beschikbaar. Deze kunnen zowel eilanders als niet-eilanders aanvragen (zolang de voorraad strekt). De strandrijontheffing is geldig tot en met 31 maart 2023.

Hieronder kiest u het aanvraagformulier op basis van uw woonplaats:

Woont u op Terschelling? Gebruik dan dit aanvraagformulier

Woont u niet op Terschelling? Gebruik dan dit aanvraagformulier

Na het indienen van de aanvraag zal de woonplaats gecontroleerd worden. Mocht het verkeerde formulier zijn ingevuld, dan kan er geen ontheffing verleend worden. Er zal een nieuwe aanvraag gedaan moeten worden via het juiste formulier. Reeds betaalde kosten kunnen niet worden terugbetaald. 

Kosten

  • € 37,22

Afhandeltijd

  • Binnen 1 werkdag

Meer informatie

Gebruik geen Internet Explorer, maar een andere browser zoals Google Chrome of Microsoft Edge. Wacht tot de betaling is uitgevoerd en u weer wordt teruggeleid naar de website, om te voorkomen dat de aanvraag vroegtijdig wordt afgebroken (dus niet te snel op 'betaling afsluiten' klikken). 

Kaartjes behorend bij strandrijontheffing 2022

Meest gestelde vragen strandrijden Terschelling