Let op: op dit moment kun je geen strandrijontheffing aanvragen. Nieuws over het nieuwe strandrijseizoen 2024-2025 staat vanaf september 2024 op deze website.

Wat is het?

Regels strandrijden

  • Om op het strand te mogen rijden, heeft u een ontheffing nodig. U moet in het bezit zijn van een rijbewijs en u dient de ontheffing fysiek/geprint en leesbaar achter de voorruit geplaatst te hebben.
  • Voor het seizoen 2023-2024 waren er 700 ontheffingen beschikbaar voor inwoners van Terschelling en 232 ontheffingen voor mensen die niet in de gemeente Terschelling wonen. Op dit moment is het maximum bereikt, daarom kunt u geen ontheffing meer aanvragen.
  • Per kenteken kon er één ontheffing worden aangevraagd. Op deze ontheffing kunnen meerdere personen worden vermeld. De eerste aanvrager is tevens eigenaar van de auto en kiest het aanvraagformulier dat van toepassing is.
  • Vanaf 1 oktober mag er beperkt op het strand gereden worden. Dat kan tussen paal 3 en paal 25 en alleen tussen 18.00 uur ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends. De Noordsvaarder is dan nog gesloten.
  • Van 1 november t/m 31 maart mag er overal op het strand gereden worden, dus ook overdag en over de Noordsvaarder langs de gele paaltjes.
  • Tijdens de kerstvakantie is het verboden om tussen 10.00 en 16.00 uur op het strand te rijden tussen paal 8 en paal 18. Dat is van 23 december t/m 7 januari 2024.

Een volledig overzicht van alle voorwaarden staan genoemd in de ontheffing. Er vinden met grote regelmaat controles plaats door gemeente, politie en Staatsbosbeheer.

Direct regelen

LET OP: de strandrijontheffingen voor het seizoen 2023-2024 zijn vergeven. U kunt op dit moment geen ontheffing meer aanvragen.

Kosten

  • € 17,55

Afhandeltijd

  • Minimaal 1 werkdag

Meer informatie

Gebruik geen Internet Explorer, maar een andere browser zoals Google Chrome of Microsoft Edge. Wacht tot de betaling is uitgevoerd en u weer wordt teruggeleid naar de website, om te voorkomen dat de aanvraag vroegtijdig wordt afgebroken (dus niet te snel op 'betaling afsluiten' klikken).