Op deze pagina vindt u informatie voor politieke partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezing op 22 november 2023.

Ondersteuningsverklaringen

Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiezer die deelname van een nieuwe partij aan de verkiezingen ondersteunt. De kiezer vult hiervoor een formulier in op het gemeentehuis. Dit kan alleen in de gemeente waar de kiezer woont.

Voor de komende Tweede Kamerverkiezing kan voor een nieuwe partij van 25 september t/m 9 oktober 2023 een ondersteuningsverklaring worden afgelegd.

De kiezer die een ondersteuningsverklaring wil afleggen kan zich melden bij de publieksbalie in het gemeentehuis en moet zijn identiteitsbewijs en het formulier voor de ondersteuningsverklaring meenemen. Dit formulier kunt u alleen via de partij krijgen. Het formulier mag pas ondertekend worden aan de balie in aanwezigheid van een ambtenaar, anders is de ondersteuningsverklaring niet geldig.

De verklaring kunt u afleggen van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag kan dit van 9.00 tot 12.00 en van 18.30 tot 19.30 uur.

Posters plakken

Politieke partijen mogen zelf posters plakken op de verkiezingsborden. Deze vier borden staan aan de zuidzijde van de Hoofdweg. Het formaat is maximaal A3. De lijmresten moeten na de verkiezingen te verwijderen zijn met een hoge drukspuit.