Wilt u trouwen op Terschelling? Dan kiest u voor één van de mooiste locaties van Nederland voor één van de mooiste dagen van uw leven. Op deze pagina helpen wij u graag op weg bij het regelen van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap.

1. Laat u informeren

Er is veel mogelijk als u wilt trouwen op Terschelling, maar er zijn wel dingen die voor u belangrijk zijn om te weten. Wij raden u aan de informatie op deze website goed door te nemen en altijd even contact met ons op te nemen, zodat u bij het plannen van uw trouwdag niet voor verrassingen komt te staan.

Woont u niet in Nederland en overweegt u om op Terschelling te trouwen? Dan is het van belang om te weten dat u uitsluitend in Nederland kunt trouwen indien tenminste één van de aanstaande echtgenoten Nederlander is of indien u beiden in Nederland woont en staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen.

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke wensen of vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Terschelling via telefoonnummer (0562) 466244.

2. Datum en locatie reserveren

Neem voor het reserveren contact op met de gemeente Terschelling om een datum en locatie te reserveren. Dit kan via telefoonnummer 0562-446244 of mail naar gemeente@terschelling.nl. Trouwen is mogelijk van maandag tot en met zondag op een tijd tussen 09:00 en 11:30 of tussen 13:30 en 16:00. De verschillende locaties kunt u vinden op de pagina locaties.

3. Trouwambtenaar

Voor het voltrekken van het huwelijk heeft de gemeente 4 trouwambtenaren. Wilt u uw eigen trouwambtenaar meenemen? Dat kan als deze persoon werkzaam is als trouwambtenaar in een andere gemeente. Hier zijn extra kosten aan verbonden. De documenten vindt u onderaan deze pagina.

4. Melding doen

Van uw voornemen om te trouwen moet u officieel melding doen bij de gemeente. Dit doet u minstens twee weken en maximaal één jaar voor de trouw- of geregistreerd partnerschapsdatum. 

Melding doen