Collega aan het woord: algemeen werkman Matthijs

Werken bij een gemeente op een eiland: hoe is dat eigenlijk? Welke mensen werken er voor de gemeente Terschelling? Waarom hebben ze hiervoor gekozen en wat is hun grootste drijfveer? In het interview ‘Collega aan het woord’ geeft één van onze collega’s antwoord op al deze, én andere vragen. Aan het woord collega Matthijs Rijf. 

Alles wat er op het eiland moet gebeuren

Matthijs is een echte eilander. Hij is geboren en getogen in West-Terschelling en woont nu in Midsland. Nadat hij bijna 18 jaar als timmerman in de bouw heeft gewerkt, gaat hij aan de slag voor de reinigingsdienst van gemeente Terschelling. Vanuit daar rolt hij in zijn huidige functie: algemeen werkman. Matthijs: “De buitendienst regelt alles wat er op het eiland moet gebeuren, zoals bestratingswerkzaamheden, timmerwerk, grafgraven, de restauratie van monumentale panden, maar ook allerlei spoedklussen.”

Calamiteiten en spoedmeldingen

Matthijs is voor zijn werk continu onderweg. Niet alleen op maandag tot en met vrijdag, maar bij calamiteiten ook in het weekend. Na een storm, bij sneeuwval of bij een verkeersongeluk zorgt de buitendienst ervoor dat er zo min mogelijk gevaar dreigt en dat de eilanders en toeristen veilig de weg op kunnen. “Er kan altijd een spoedmelding komen. Dan moet ik zo snel mogelijk mijn werk neerleggen en die kant op.” Kortom: een afwisselende, uitdagende én belangrijke functie.

Lijkt het jou leuk om, net als Matthijs, te werken voor gemeente Terschelling? Klik dan door naar de vacatures en solliciteer!

Of ben jij benieuwd naar het verhaal van onze andere collega’s? Klik door naar het verhaal van Martine en lees meer over haar motivatie, mooiste momenten én de gemeente als werkgever.