Collega aan het woord: adviseur openbare orde en veiligheid Ruth

Werken bij een gemeente op een eiland: hoe is dat eigenlijk? Welke mensen werken er voor de gemeente Terschelling? Waarom hebben ze hiervoor gekozen en wat is hun grootste drijfveer? In het interview ‘Collega aan het woord’ geeft één van onze collega’s antwoord op al deze, én andere vragen. Aan het woord collega Ruth Das. Ze woont op het eiland en werkt als adviseur openbare orde en veiligheid bij gemeente Terschelling.

Van havenmeester naar junior AOV-er

Ruth woont al zo’n vijftien jaar in West-Terschelling en werkte voorheen – net als vele andere eilanders – in de horeca. Ze vond een nieuwe uitdaging bij gemeente Terschelling. "Ik heb eerst een jaar als havenmeester gewerkt in de gemeentehaven. In deze functie ontdekte ik hoe interessant het is om bij de gemeente te werken en kwam ik voor het eerst in aanraking met integrale veiligheid." Vanuit haar functie als havenmeester kreeg ze de kans om als junior AOV-er te beginnen bij gemeente Terschelling. Inmiddels heeft ze zich ontwikkeld als adviseur openbare orde en veiligheid.

Fijn en veilig wonen op Terschelling

Als AOV-er is het haar missie om ervoor te zorgen dat Terschelling een fijne én veilige plek is om te wonen. Daarnaast is Ruth verantwoordelijk voor een goede relatie met de politie, brandweer en ambulance. “Ik ben dagelijks bezig met de veiligheid van inwoners en toeristen. Dat geeft me een trots gevoel.” Binnen haar functie focust Ruth zich vooral op crisisbeheersing en rampenbestrijding, waarbij het toetsen van de voorbereiding even belangrijk is als de aanpak van een ramp of incident.

Lijkt het jou leuk om, net als Ruth, te werken voor gemeente Terschelling? Klik dan door naar de vacatures en solliciteer!

Of ben jij benieuwd naar het verhaal van onze andere collega’s? Klik door naar het verhaal van Annesjouk.