Nieuws

 • Gestolen verkeersbord? Lever hem in - zonder ervoor gestraft te worden

  (13-05-2022)

  Gestolen verkeersborden inleveren zonder ervoor gestraft te worden, dat kan op maandag 23 mei aan de Nieuwedijk 10 of bij de Campus van het MIWB. Er worden namelijk de laatste tijd veel verkeersborden op het eiland gestolen. Door het verdwijnen van de verkeersborden ontstaan verkeersonveilige situaties. Bovendien kost het vervangen van de borden veel geld.

  Lees meer
 • Gedecoreerden ontvangen door burgemeester

  (28-04-2022)

  Burgemeester Caroline van de Pol ontving op Koningsdag veel gedecoreerden van de afgelopen 20 jaar op het gemeentehuis. Wat een prachtige groep mensen!

  Lees meer
 • Laag inkomen? Vraag een energietoeslag van 800 euro aan!

  (25-04-2022)

  Mensen met een lager inkomen die iedere maand energiekosten betalen, kunnen een eenmalige energietoeslag ontvangen. Deze toeslag is bedoeld om u tegemoet te komen door de stijging van de energiekosten. 
   

  Lees meer
 • Afslag Badweg West afgesloten voor verkeer

  (20-04-2022)

  Vanaf a.s. maandag 25 april t/m 20 mei wordt de afslag naar de Badweg paal 8 vanaf de Hoofdweg afgesloten voor al het verkeer.

  Lees meer
 • BELANGRIJK: Signalen negeren omleidingsroutes Hoofdweg

  (16-04-2022)

  Op dit moment werken we aan de Hoofdweg. Hierdoor er omleidingsroutes gemaakt voor fietsers. We krijgen verschillende signalen dat fietsers de borden over de omleidingsroutes negeren en toch doorfietsen.

  Lees meer
 • Appeltje voor de dorst tijdens omleiding Hoofdweg

  (15-04-2022)

  Vandaag deelde de gemeente Terschelling appels uit nabij de kruising Burgemeester Heusdenweg en het fietspad langs de jachthaven, om fietsers te wijzen op de omleidingsroute door de werkzaamheden van de Hoofdweg. 

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis tijdens feestdagen

  (13-04-2022)

  Gewijzigde openingstijden gemeentehuis: aanstaande vrijdag en maandag is het gemeentehuis gesloten i.v.m. Goede Vrijdag en Pasen. Buiten die dagen staan wij graag voor u klaar. Fijne Pasen iedereen!

 • Nieuw Klimaatfonds steunt lokale, duurzame doelen

  (12-04-2022)

  Vanaf vandaag kunnen inwoners van Vlieland en Terschelling terecht bij het Klimaatfonds Terschelling Vlieland als zij een duurzaam idee hebben. Het Klimaatfonds is een initiatief van Rederij Doeksen in samenwerking met de gemeentes Terschelling en Vlieland, gesteund door de ambitie van de coöperatie Terschelling Energie (TE) en de Energie Coöperatie Vlieland (ECV). Voor de eerste ronde subsidies kunnen aanvragen bij de gemeentes ingediend worden voor 15 juni a.s. De voorwaarden staan op www.klimaatfondsterschellingvlieland.nl.

  Lees meer
 • Eerste zonnepanelen op gemeentehuis geplaatst

  (01-04-2022)

  Om gemeentelijke gebouwen te verduurzamen heeft de gemeenteraad budget vrijgemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen op het gemeentehuis en de Driemaster. De eerste zonnepanelen op het gemeentehuis zijn inmiddels geplaatst.

  Lees meer
 • Subsidiepot voor isolatiemaatregelen aangevuld

  (29-03-2022)

  De subsidiepot voor isolatiemaatregelen is aangevuld met 50.000 euro. Dat betekent dat u een jaar langer subsidie aan kunt vragen voor allerlei isolatiemaatregelen om in uw huis door te voeren.

  Lees meer
 • Parkeren in Oud West 

  (28-03-2022)

  Twee oplossingen voor parkeerproblemen in Oud West

  In Oud West is de capaciteit om te parkeren beperkt. Bovendien zijn de woonstraten niet berekend op grote aantallen geparkeerde auto’s. Veel inwoners en ondernemers ervaren overlast van de vele geparkeerde auto’s. Daar wil gemeente Terschelling graag iets aan veranderen. Na een enquête en meerdere bijeenkomsten met de klankbordgroep, zijn er nu twee mogelijke oplossingen bekend. De nieuwe gemeenteraad maakt naar verwachting begin van de zomer een keuze over welke oplossing uiteindelijk uitgevoerd wordt. Wethouder Sietze Haringa: ‘met deze oplossingen komt er meer ruimte en een zekere parkeerplek voor bewoners. Daarnaast is er óók voor bezoekers meer kans op een plek.’

  De uitkomsten van de enquête en de oplossing staan beschreven in de parkeernotitie Oud West. U bekijkt de notitie hier

  Lees meer
 • Haal op 1 april gratis compost op voor uw tuin

  (28-03-2022)

  Wist u dat gft-afval een uitstekende, natuurlijke meststof is voor uw bloemen en planten? Het is daarom een goed idee om uw gft-afval te scheiden, zodat u het kunt hergebruiken. Ontdek het zelf en zie hoe uw tuin tot bloei komt!

  Lees meer
 • Sluit aan bij de Week van de Duurzaamheid!

  (28-03-2022)

  Van 28 maart tot en met 1 april staat Terschelling in het teken van Duurzaamheid. De hele week worden er leuke activiteiten georganiseerd die eilanders bij kunnen wonen. 

  Lees meer
 • Informatie over corona

  (23-03-2022)

  In dit nieuwsbericht vindt u alle informatie over het coronavirus op Terschelling. 

  Lees meer
 • Lutineprijs verlaat uitgereikt aan schrijfster Trusan Knop

  (23-03-2022)

  De coronamaatregelen zorgden voor uitstel, maar afgelopen vrijdag 25 maart was het eindelijk zover. Schrijfster Trusan Knop kreeg in de raadzaal van het gemeentehuis op Terschelling de Lutineprijs uitgereikt. Ze ontving de prijs uit handen van wethouder Sietze Haringa. 

  De Lutineprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een auteur die in zijn of haar werk schrijft over Terschelling. Trusan Knop krijgt de prijs voor haar boek ‘Eiland van Hoop”. Een Terschellinger Familiegeschiedenis 17e – 20e eeuw’. Wethouder Haringa: ‘mevrouw Knop is erin geslaagd een belangrijk deel van het eilander leven in haar boek te beschrijven. Een prachtig boek. Ik kan dan ook alleen maar beamen dat de prijs welverdiend is.’

  Lees meer
 • Jaarplan programma 'Terschelling Samen Duurzaam'

  (09-03-2022)

  Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de gemeente Terschelling. Het speciaal opgezette programma 'Terschelling Samen Duurzaam' heeft als doel om de CO2-uitstoot op het eiland tot 2023 met minimaal 15% te verminderen. Het ultieme doel is echter om het met 47% te verminderen. Het mooie aan het programma is dat het een samenwerking is tussen de gemeente en eilander bewoners en bedrijven: door én voor Terschelling dus. Ieder jaar maakt de gemeente een plan waarin ze de werkzaamheden van dat jaar verwerken. In het onderstaande document kunt u het jaarplan van 2022 lezen. 

  Lees meer
 • Vijftien partijen slaan handen ineen om alcohol- en drugsgebruik op Terschelling terug te dringen

  (08-02-2022)

  Vijftien partijen - van Verslavingszorg Noord Nederland, de basisscholen tot aan de studentenvereniging - tekenden afgelopen week voor een ‘Helder Terschelling’. Helder Terschelling is een programma van gemeente Terschelling waarin lokale en regionale partners samenwerken aan het verminderen van alcohol- en drugsgebruik op het eiland.

  Lees meer