Nieuws

 • Nieuwe campus voor studenten zeevaartschool

  Terschelling, de zee en zeevaart zijn nauw met elkaar verbonden. Het eiland biedt een unieke locatie voor het volgen van onderwijs aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Omringd door het water worden studenten klaargemaakt voor hun toekomst.  En vanaf vandaag wonen zij vlakbij in een spiksplinternieuwe campus. Met een knallend kanonschot openden gedeputeerde Klaas Kielstra en oud wethouder Teun de Jong officieel het nieuwe thuis (foto: weekblad De Terschellinger).

  Lees meer
 • Waddeneilanden steunen Bovenwindse eilanden

  De gezamenlijke Waddeneilanden hebben besloten de getroffen eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba te ondersteunen met een bedrag van € 10.000,-.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Heereweg

  Vanaf maandag 18 september wordt het fietspad aan de Heereweg opgeknapt. 

  Lees meer
 • Mantelzorgers nomineren hun beste steun

  Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers kunnen tot en met 8 oktober hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl.

  Lees meer
 • Winnaar gastenonderzoek

  De gemeente Terschelling voert samen met Vlieland en rederij Doeksen een continu gastenonderzoek uit. De bezoekers van de eilanden krijgen via e-mail een verzoek om aan het onderzoek mee te doen. Uit de deelnemers wordt elke maand een naam getrokken. Diegene wint een gratis overtocht en een VVV-verblijfsbon van 150 euro! In de maand augustus is de heer of mevrouw Dijkstra de gelukkige. De winnaar wordt persoonlijk geïnformeerd.