Tonnenloods Terschelling
Tonnenloods Terschelling

Het Waddenfonds draagt één miljoen euro bij aan de verbouw van de Tonnenloods. Dat maakte de organisatie vorige week bekend.

De Tonnenloods aan de haven wordt omgebouwd tot een multifunctioneel beleefcentrum voor natuur en cultuur en de Waddenzee als werelderfgoed. De bedoeling is dat de Tonnenloods in 2024 haar deuren opent als beleefcentrum voor eilanders en toeristen. 

Het gebouw behoort tot het cultuurhistorische industrieel erfgoed op het eiland. In de Tonnenloods komt een ruimte waar plaats is voor presentaties, tentoonstellingen, events en congressen. Dankzij een 3D-animatie- en projectieruimte worden bezoekers onderdeel van de exposities die zich richten op de kernwaarden van de Waddenzee. 

Ook zal er plaats zijn voor voorlichting, educatie en excursies. Het gebouw behoudt zijn rauwe, industriële uitstraling en wordt hersteld en verduurzaamd. Het is de bedoeling dat er het hele jaar activiteiten plaatsvinden. Omdat er buiten het seizoen congressen, symposia en dergelijke worden georganiseerd wordt een nieuwe doelgroep aangeboord.